KlanyWorld of Tanks

Klanové války – aneb chcete si koupit tank?

V Připínáčku jsem psal o možném řešení “prodeje” tanků v klanových válkách. Jak tomu zabránit?

V neděli jsem v Připínáčku psal o tom, že se blíží Klanové války a s nimi i pro některé klany možnost si “přivydělat” prodejem míst, resp. možností získat tank. Není velkým tajemstvím, že podobné situace nastávají v každé kampani. Dobré, lepší a mnohdy i nejlepší klany prodávají místa hráčům, kteří mají peníze a chtějí mít tanky, které jinak než v kampaních nelze získat. Pokud hráči na podobnou situaci upozorní, WG většinou reaguje pořád stejně, že nemá důkazy, že to nelze řešit a podobně.

Pojďme se podívat, jak to řeší Lesta v RUBY. Kampaň klepe na dveře a Lesta zveřejnila informace, jak bude postupovat. Upozornila všechny hráče, že bude velmi důsledně prověřovat situace s prodejem míst v klanech pro kampaň. Dokonce zašla tak daleko, že uskuteční případné “testovací” nákupy u některých klanů. Pokud se nákup opravdu uskuteční, dojde tím k porušení pravidel prodejem míst, vyvodí provozovatel důsledky a opovědné osoby potrestá.

Porušení pravidel klanu znamená, že klan se rozpustí a “odměnu” získají také odpovědné osoby.  Trestem může být až trvalé zablokování účtu. Dokonce k 19. lednu aktualizovala pravidla.

Pravidla klanu aktualizována 19.01.2022:

Článek 15 Klanová pravidla

Jakékoli porušení Klanových pravidel znamená také automaticky porušením Licenční smlouvy a dalších pravidel Lesta Games a může být základem pro uplatnění sankcí a trestů na velitele klanu nebo jinou osobu, která má oprávnění klan řídit.

Článek 18.1 Klanová pravidla

Přímý prodej míst v klanech za účelem získání jakýchkoli herních předmětů, úspěchů nebo výhod jiného druhu je zakázán. To zahrnuje jakýkoli typ připojení nebo účast v klanu, který není nastaven herními mechanismy.

Článek 19 Klanová pravidla

Každý případ porušení klanových pravidel posoudí provozovatel samostatně. Stupeň porušení určuje společnost Lesta Games.

Připomínáme důstojníkům a hráčům, že členství v klanu a účast na akcích klanu jsou vždy bezplatné. Platí zákaz jakékoli reklamy na placené členství v klanech. Stejně tak platí nemožnost poskytování placených služeb za účelem  získávání odměn na akcích klanu. A to vše, bez ohledu na to, zda za hraní hry platíte (např. prémiový účet) či nikoli.

Ano, je to v RUBY regionu, ale evidentně se tam snaží nastolit a vymáhat pravidla. Tak snad něco podobného zavede WG i v nás na našem serveru. Já vím, není to úplně jednoduché, ale hra nás má bavit a ne, abychom se vztekali a platili za něco, co bychom měli získat sami.

A co si o tom myslíte vy? Je to správný krok Lesty? Jste pro, aby se něco podobného zavedlo i u nás?

Zdroj:

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

0 0 votes
Article Rating
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments