World of Tanks

Rok 2022 ve World of Tanks

Úvod

Vážně už ten rok zase utekl? Nevím, jak to vnímáte vy, ale já osobně mám pocit, že letošní rok utekl neskutečně rychle. Pojďme si nyní zrekapitulovat, jaký byl náš rok 2022 ve World of Tanks.

 

Leden

Začátkem roku ještě doznívala sváteční operace z loňského roku, užívali jsme si oslavu nového roku a pomalu se vraceli do normálu.

Koncem ledna se pak odehrála druhá část hodnocených bitev, kde nejlepší hráči bojovali o 114 SP2.

Závěrem ledna pak vypukly oslavy nového čínského roku a spolu s ním přišel do hry maraton na devítkový těžký prémiový tank WZ-114.

 

Únor

Během února se konala tradiční klanová kampaň, tentokrát s názvem Konfrontace. Tam měli klanoví hráči možnost získat jeden ze sedmi desítkových odměnových tanků, včetně obávaného T95/FV4201 Chieftain.

Další významnou akcí byla Obchodní karavana. Zde měli hráči možnost za kredity, goldy a bony nakoupit různé prémiové a odměnové tanky, včetně nového Kirovets-1. Vzpomínám, jak tisíce hráčů čekaly v 15:00 na začátek akce a servery Wargamingu to těžce nedávaly…

 

Březen

V březnu nám začala sedmá sezóna Battle Passu, mezi vozidla této sezóny Battle Passu patřily Leopard 1 , T110E4 a Kranvagn.

Konala se také závěrečná sezóna Hodnocených bitev. Ti nejlepší si po konci této sezóny odnesli odměnový desítkový stíhač tanků 114 SP2.

 

Duben

Koncem dubna jsme měli možnost si poprvé naostro ve hře vyzkoušet zcela nový herní režim Umění strategie, v němž jsme měli hrát za stratéga a ovládat hned 7 vozidel zároveň anebo proti stratégovi bojovat.

 

Květen

Během května se dostavila novinka o Supertestu, že bude převeden na evropský server a evropští hráči dostali jedinečnou možnost se testování na Supertestu přihlásit.

Další novinkou bylo oznámení linie italských stíhačů tanku. A když jsme u těch stíhačů – během posledního měsíce Battle Passu se odemkla bonusová kapitola, ve které se skrýval jakýsi maraton na zbrusu nový československý stíhač tanků ShPTK-TVP 100.

A aby toho nebylo málo, koncem května jsme si navíc opět měli možnost zahrát Frontovou linii, která se vrátila s několika drobnými změnami.

 

Červen

Začátkem června nám začala osmá sezóna Battle Passu, vozidly sezóny byly E 100, Object 430U a STB-1, motivem sezóny byl Warhammer 40,000.

Červen byl ale hlavně měsícem Ocelového lovce. Ten se vrátil a s ním i spoustu změn a novinek. Přibyly v něm nové tanky i nová mapa. Červen byl bohužel jediným měsícem, kdy jsme letos měli možnost si Ocelového lovce zahrát.

V červnu nám také do bonového obchodu přidali nové tanky – Foch 155, KV-5, M41D a Pz.Kpfw. IV Schmalturm. Také do něj přibylo několik 2D stylů.

Během června se také uskutečnila montovna, ve které jsme si mohli vyrobit zbrusu nový těžký tank X. úrovně – Objekt 780. Ten byl k dispozici pro 50 tisíc hráčů, prvních 15 tisíc k tomu získalo unikátní 3D styl s pořadovým číslem. Tank si bylo možné vyrobit kombinací různých materiálů – kreditů, goldů, volných expů, plánků apod.

Krom toho se také opět uskutečnily průzkumné mise, ve kterých jsme měli možnost vyzkoušet 6 nových map – Kaňon, Dálný východ, Vzducholoděnice, Anikijevka, L’Aquila a Klostertal.

 

Červenec

Během července nebyla žádná významná novinka, začal však nový herní event Arkádový automat, dále stojí za zmínku snad jen letní akce na globální mapě.

 

Srpen

Srpen už však přinesl několik eventů. Krom pokračování Arkádového automatu to bylo třeba další vydání Frontové linie.

Během srpna se také uskutečnila aukce o prémiové tanky, včetně nového IS-3A Sokola stěhovavého (IS-3A Peregrine).

 

 

Září

Do hry přišly italské stíhače tanků, nová linie na Minotauro se tak stala novým cílem všech sběratelů tanků. Do hry nám krom italských stíhačů tanků přišla i nová mapa – Předsunutá základna.

V září začala poslední letošní sezóna Battle Passu, v rámci ní se představila další 3 vozidla, tentokrát 60TP Lewandowskiego, Progetto M40 mod. 65 a AMX 13 105.

Koncem září se opět vrátil Waffenträger, tentokrát nejen do eventu, ale i na public, kam jsme ho měli možnost získat na pronájem na pár her po omezenou dobu.

 

Říjen

V říjnu vypukl zcela nový herní event – Nápor. Ten se podobal hodnoceným bitvám, měli jsme možnost si v něm zahrát bitvy ve formátu 7v7 a postupovat různými ligami a získat skvělé odměny – od bonů až po speciální 2d styly.

Koncem října se pak konal další event, tentokrát halloweenský, tzv. Dýňové slavnosti. Tento event si našel jak své odpůrce, tak příznivce. Osobně musím přiznat, že jsem se také těšil spíše na Mirny.

 

Listopad

V listopadu ještě stále dobíhal Nápor a pomalu ale jistě se začalo spekulovat nad obsahem letošní Sváteční operace a věcmi s ní spojenými, tedy krabičkami a tanky v nich.

Také jsme měli možnost si letos naposledy zahrát Frontovou linii, obohacenou o nepřeberné množství různých bugů.

Listopad byl posledním měsícem Battle Passu, letošní poslední sezóna se chýlila ke svému konci.

 

 

Prosinec

V prosinci naplno propukla letošní Sváteční operace, která trvá do dnes. Velké krabičky, nové tanky, dárečky, vánoční garáž, dárkový automat a spoustu dalšího.

Krom toho se do hry opět vrátil režim Arkádový automat, právě teď si v něm můžeme vyzkoušet třeba hraní na ledu.

 

Závěr

No já myslím, že to byla teda docela divoká jízda, letošní rok jsme si ve WoTku i přes jistá zaškobrtnutí docela užil.

Doufám, že jsem něco nevynechal, když tak mi to odpusťte. A jak hodnotíe letošní rok ve World of Tanks vy?

MajBoss

Milovník těžkých tanků, velkých ráží a solidního pancíře.

5 4 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments