World of Tanks

Nová mechanika, nové tanky?

Kolegové z Wotexpress nazývají novou mechaniku “Kulomet s přehříváním”

Osobně bych podle záběrů z videa a dostupných obrázků soudil ne na 7,65mm nebo .50cal kulomety, ale spíš na 20/30/40mm autokanony. Další věc, se kterou úplně nesouhlasím, je vyvozování celé nové linie z jednoho záběru a pár obrázků. Údajně by WarGaming neplýtval časem a penězi na novou herní mechaniku kvůli jednomu jedinému premiovému tanku…

Myslím, že mechaniku vícenárodnostních tanků tu máme už dlouho. “Rudy” zůstává osamocený a nevšiml jsem si, že by šly například čínské posádky cvičit na ruských nebo amerických strojích.

Určitě stojí za zmínku, že článek vysloveně mluví o WarGamingu, a uvádí, že se tyto novinky nemusí týkat RU/BE regionu a společnosti Lesta Studio. Tedy situace má být přesně opačná, než se mnozí domnívali po zveřejnění letošního streamu s vývojáři. Předpokládáme, že první tank s novou mechanikou bude uveden do hry za rok, v zimě 2023/2024, a celá větev později, v roce 2024.

Mechanika:

A teď o jakou že novou mechaniku vlastně jde? Historik ​​​​Aleksejev Zinovy spolupracující s Wotexpress okomentoval, co vlastně na záběru vidíme: Video ukazuje nějaký dvouhlavňový tank s automatickou zbraní, který má místo ukazatele času přebíjení, ukazatel „přehřívání“ zbraně. Jedná se o poměrně zajímavou novinku. Tento tank se zatím nepodařilo identifikovat – ani Wotexpress, ani jejich zahraničním kolegům z týmu „Tank Encyclopedia“ (tank-encyclopedia.com).

Existuje několik hypotéz. S největší pravděpodobností je to lehký (šance – 90%) nebo střední tank (10%) s autokanóny nižší ráže, 20-57 mm (což potvrzuje moje slova z úvodu článku).

S národem je to složitější. Může to být jakýkoliv projekt (nebo výmysl), může to být (samozřejmě fiktivní) československý stroj – podle barvy kamufláže, a nebo začátek zcela nového národa, například delší dobu diskutovaného Švýcarska. O tom se často píše jako o národu bohatém na jedinečná vozidla. Podle přehledů vytvořených fanoušky obrněné techniky tu kolové tanky, LT, ST, TT, stíhače i artiny s možností přidání do hry najdeme na některých tierech i ve dvou nebo dokonce třech různých typech. Tento národ mírně zvyšuje šance na to, že stroj bude historický. Další teorií je americký technický strom. Tamní konzultanti dali WarGamingu spoustu materiálů o americké technice, například tank Pawlack. USA mají bohatou historii obrněné techniky a je velmi pravděpodobné, že se tam nějaký reálný stroj najde.

Samotná mechanika je podle autorů textu, z něhož čerpáme, dobře udělaná – lepší než stávající nízkotierové kulomety s obrovským rozptylem a dlouhým časem zaměření. Otázkou je balancování – jak rychle se budou zbraně přehřívat, jak budou přesné a podobně. Ve videu to vypadá, že právě přehřívání bude nejvíce limitující věci nové mechaniky – ukazatel stoupá velmi rychle. 

Zdroj:
5 1 vote
Article Rating
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments