PuzzleWorld of TanksWOT BLITZZábava

PUZZLE: Pz. II J

Dnes tu máme puzzle tak trochu na přání, Jmeno1 nemáš zač 😉 Opět brousíme do německých továren k tanku Pz. II J. 

V Německu navrhli projekt Panzerkampfwagen II v roce 1934, a tento průzkumný lehký tank vyjížděl na frontu v letech 1935-43. Sloužil do konce války a vyrobilo se ho něco přes 1900 kusů, pravděpodobně včetně modifikací či různých typů.

Pz. II nahrazoval zatím nevyvinuté Panzery III a IV, byl lepší než Pz. I, ale… V mnohém ho překonávaly stroje ze SSSR (T-26 nebo BT) či od nás (LT vz. 35 a 38). Pz. II J měl o dost silnější pancíř než klasická Pz. II. Někde uvádějí hmotnost dokonce kolem 18t, přičemž Pz. II měl mezi 8-9 tunami.

Mezi významné verze na tomto podvozku patří stíhač Marder II, Flammpanzer (plamenometný tank), samohybná děla Wespe a Sturmpanzer II Bison a také lehký tank VK 16.02 Leopard.

 

WoT:

 

 

WoTB:

Měli jste ve hře tohoto prcka rádi nebo vám naopak v protivníkových rukou přiváděl kopřivku či jiné “alergie”? Dejte vědět do komentářů spolu s časy a případnými dalšími návrhy tanků na puzzle.

Mějte se fajn při prvním zasněženém víkendu, vaše Soowa_Rozarka.

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

5 1 vote
Article Rating
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments