Tipy - triky - návodyWorld of Tanks

MajBossův “tajný” projekt WoTrate.eu

Tak dlouho měl MajBoss na discordu v biu titulek ve stylu “Něco se chystá”, až se z toho vylíhl web WoTrate.eu, jenž už běží. Byl tam někdo z vás, kdo je na discordu? Já ano a stránky vypadají přívětivě.

 

Kdy tě napadlo začít tento projekt a jaká vlastně byla prvotní myšlenka?

Prvotní myšlenka vlastně přišla někdy začátkem loňského roku, tenkrát to ale byla pouhá myšlenka. V tu dobu jsem nebyl schopen ji proměnit v realitu. Tehdy bohužel nebyly moje schopnosti ohledně tvorby webu na takové úrovni, abych to zprovoznil.

Vrátil jsem se k tomu tedy až letos na jaře, kdy jsem vlastně začínal s profesionální tvorbou webů a kdy jsem již mohl něco takového vytvořit. Přesto to pro mě byla výzva, protože to byl vlastně první takový projekt, který jsem sám vytvářel od začátku až do konce.

 

Jak dlouho projekt jako takový vznikal? Pracoval jsi na něm sám nebo ve spolupráci s někým?

Jak už jsem nakousl v předchozí otázce, projekt vznikal od letošního jara a testovací provoz začal někdy koncem léta, takže takové 4 měsíce vývoje. Ale samozřejmě s přestávkami, nedělal jsem na tom úplně denně. Práce bylo docela dost i vzhledem k tomu, že jsem na tom dělal pouze já. Jak vzhled webu, tak jeho fungování na pozadí i nasazení na server.

 

Kdy jsi uvedl WoTrate.eu do provozu? Potkaly tě nějaké potíže?

Testovací provoz přišel koncem letošního léta. Samozřejmě při nasazení do provozu jsem se potýkal s nějakými menšími problémy. Konkrétně problém dělala verze jazyka PHP. Zatímco já jsem psal ve verzi 8.0, server podporoval nanejvýš 7.4. Naštěstí jsme ovšem tento problém vyřešili s poskytovatelem hostingu.

Jakým způsobem bys web ve zkratce popsal?

Web slouží pro hráče World of Tanks k psaní uživatelských hodnocení na tanky ve hře. Díky přihlášení prostřednictvím Wargaming OpenID není problém zjistit, s jakými tanky hráč hrál a zamezí to tak spamu irelevantních hodnocení například na artilerie. Zároveň si hráči mohou přečíst hodnocení ostatních lidí a porovnávat hodnocení různých tanků mezi sebou.

 

Všimla jsem si, že web je v angličtině. Plánuješ přidat i další jazyky?

V současné chvíli asi ne, ale pokud by se web chytil a bylo by hodně uživatelů, nebyl byl problém přidat překlad pro další jazyky. Problém spíše vidím v jazyce jednotlivých hodnocení. Kdyby každý psal hodnocení ve svém jazyce, vznikla by tím docela nepříjemná jazyková bariéra pro čtenáře recenzí.

 

Dostal jsi ode dne spuštění už i nějaký feedback?

Ano, pár fanoušků mi dalo užitečné tipy na budoucí vylepšení, čehož si velmi cením, neboť zpětná vazba od lidí je přesně to, co pomáhá budoucímu rozvoji. Dokonce už jsem provedl pár vylepšení na úprav na základě této zpětné vazby.

 

Jaká další očekávání od webu máš a plánuješ nějaké úpravy do budoucna?

Tak v současné chvíli web nemá web příliš vysokou návštěvnost. Hlavní problém je v nedostatku propagace a v tom, že o webu téměř nikdo neví. Plánuji tedy zkusit nějakou formu propagace napříč WoT komunitou. A samozřejmě pokud bude zájem, rád se budu dalšímu rozvoji webu i nadále věnovat. Bylo by hezké, kdyby se jednoho dne tento projekt skutečně uchytil a sloužil jako jakési centrum pro sdílení názorů mezi hráči na tanky ve hře.

 

MajBossi, děkuji ti za rozhovor, ať se ti daří web vytáhnout tak vysoko, jak to půjde a na životním poli ať se daří ještě lépe 😉


Tak co, milí spoluhráči, přemýšlíte, že na web zajdete a případně sami přispějete? Vřele doporučuji i těm, co se s angličtinou prali nebo perou stejně jako já. Všichni tím pomůžeme dobré věci a taky pomůžeme ostatním, třeba při výběru tanků. A kdo bude chtít, najde tam i invite na discord.

Ostatně, jak vítáte to, že se MajBoss pustil do něčeho pro komunitu? Berete to jako dobré znamení? Nebo vám to připadá zbytečné? Pište do komentářů, máte to dovoleno. Tak zatím a snad u dalšího článku ahoj!

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

3.5 2 votes
Article Rating
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments