World of Tanks

WoT 1.18.1. co se objevilo za tanky

WG právě spustilo společný test aktualizace 1.18.1. Podívejme se, jaké tam jsou za tanky.

Všechny níže zmíněné tanky jsou ve společném testu dostupné pouze pro účastníky Supertestu.

Těžký tank T54

Popis tanku:

“Návrh amerického středního tanku, později překlasifikovaného na tank těžký. Tento tank, vyvinutý v polovině 50. let, vycházel ze sériově vyráběného tanku M48, ale měl originální věž. Existovaly také plány vybavit vozidlo mechanizovaným nabíjecím systémem, ale od této myšlenky bylo později upuštěno. Práce na projektu byly přerušeny ve fázi modelování. Vývoj se nadále soustředil na perspektivnější projekty.

Americký těžký tank IX. úrovně s klasickými bojovými úkoly a známou siluetou typických amerických vozidel. Na rozdíl od jiných podobných vozidel se těžký tank T54 může pochlubit dobrým úhlem deprese/elevace děla, což vám umožní zaujmout na mapě co nejvýhodnější pozice. Dělo tanku se osvědčí i v pozičních soubojích.

Pěkné úhly elevace/deprese a vysoké poškození na výstřel”

 

 

Char Mle. 75

Popis tanku:

“Vývoj tohoto tanku byl zahájen v roce 1975. Byl vybaven hydropneumatickým odpružením a podpůrnými koly, která zároveň sloužila jako kola obrněného vozidla. V tomto smyslu se Char Mle. 75 podobal ostatním francouzským obrněným vozidlům. Jeho věž, jak bylo v té době populární, měla co nejnižší profil. Díky tomu byla celá posádka umístěna na úrovni korby. Tank musel být mimořádně kompaktní a vysoce obratný.

Prémiový francouzský lehký tank IX. úrovně má hned dvě charakteristické vlastnosti: motor s plynovou turbínou a mechaniku střelby dávkami. Díky těmto zvláštnostem vozidlo dokonale plní roli mobilního průzkumníka a lovce nepřátelských lehkých tanků.

Mechanika střelby dávkami a motor s plynovou turbínou”

 

CS-52 C

Popis tanku:

“Polsko začalo vyvíjet nový střední tank s cílem nahradit T-34-85. Vývoj probíhal na základě dostupných konceptů sovětské tankové konstrukce a originálních nápadů. Jedna z variant byla vybavena 100mm kanónem umístěným na věži tanku CS-52. V roce 1968 však byla v zemi zahájena výroba tanku T-55 a projekt byl zastaven. Nebyly postaveny žádné prototypy.

Prémiový polský střední tank VIII. úrovně je alternativou k již existujícímu CS-52 LIS s motorem na plynovou turbínu. Všechny ostatní charakteristiky jsou shodné.

Univerzální vozidlo s motorem na plynovou turbínu”

 

Object 283

Popis tanku:

“Objekt 283 je projektem středního tanku vyvinutého Výzkumným ústavem č. 100 v polovině 60. let. Podle původních plánů mělo vzniknout vozidlo s litou korbou, centrálně umístěnou pohonnou jednotkou a zadním prostorem pro posádku. V plánu byla také montáž stereoskopického dálkoměru. Projekt byl zastaven ve fázi vývoje.

Prémiový sovětský střední tank IX. úrovně se vzadu umístěnou věží. Dobré pancéřování a robustní boky umožňují tomuto vozidlu zvrátit bitvu a překvapit nepřítele velkou schopností přežití. Jeho nízká silueta a účinný kanón umožňují využívat taktiku přepadení v otevřeném prostoru s vhodným krytím.

Nízká silueta a dobrý pancíř”

 

Lion

Popisek tanku:

“Po válce se Itálie vydala cestou licenční výroby a úspěšně zvládla výrobu tanků Leopard 1 a M60 Patton. Zároveň však pokračoval vývoj vlastních bojových vozidel. Jejich konstrukce z velké části vycházely ze zahraničních vzorů. Debutový italský model byl označen jako Lion. Navzdory podobnosti s Leopardem 1 a Leopardem 1A3 se tanky výrazně lišily zejména věží. První zkoušky tanku proběhly v roce 1977. Vozidlo se však nikdy nedočkalo sériové výroby. Po uvedení pokročilejšího tanku Leopard 2 v roce 1978 se stal Lion zastaralým. Přesto se stal přelomovým vozidlem, které poskytlo obrovské zkušenosti a odborné znalosti při tvorbě dalších obrněných vozidel.

Speciální italský střední tank X. úrovně. Při pohledu na Liona si můžete všimnout rysů německých poválečných vozidel. Tank je vybaven výkonným a přesným dělem a také systémem automatického nabíjení, který mu umožňuje neuvěřitelně efektivně podporovat spojence palbou.

Skvělé dělo a systém automatického nabíjení”

WZ-111 model 6

Popis tanku:

“Projekt těžkého tanku 111 byl vypracován na počátku 60. let. Vozidlo vycházelo z konstrukce sovětských tanků IS-2 a IS-3 a mělo být podobné tanku T-10. Čínským konstruktérům se navíc podařilo získat koncepty ČKD na věž československého těžkého tanku z konce 50. let, které se pokusili využít v jedné z konstrukčních variant.

Korba čínského tanku WZ-111 poskytuje na poměry těžkého tanku spolehlivé celkové pancéřování a dobrou pohyblivost. Věž československého vz. 51 poskytuje vynikající čelní pancíř a možnost montáže skvělého 105mm kanonu s vysokou rychlostí palby a slušným poškozením na výstřel. Tank je nejúčinnější na krátkou a střední vzdálenost.

Spolehlivý pancíř a skvělé dělo”

 

Tak co, už jste některý z nich potkali a jak se vám líbí?

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 1 vote
Article Rating
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments