Common TestWorld of Tanks

Drobnosti z budoucí aktualizace

Něco v oficiální zprávě nebylo.

A právě proto tu máte nás, pro možná neoficiální, ale zato kompletnější soupis toho, co je nového na test serveru. Nechme stranou italské těžké tanky, skládání čet 2.0 a změny v uživatelském rozhraní. To už bylo popsáno podrobně a vcelku pěkně jak na oficiálním webu, tak ve videu. To ovšem není vše, co nás v aktualizaci čeká, je tam pár drobností navíc.

Test verze 1.11.1 nejspíše bude mít celkem tři iterace – tedy tři týdny testování vždy s kratičkou pauzou na opravy a doplnění dalších věcí. Současný obsah tedy nemusí být kompletní. Druhá iterace by měla začít 14. a ta poslední 21. ledna. Na herní servery se tedy 1.11.1 dostane koncem měsíce nebo na začátku února.

Emoji

Změní se nám „smajlíci” v chatu. Dostanou novou podobu a pokud se nepletu, je mezi nimi i nováček, nebo minimálně takový, kterého jsem já osobně v životě nepoužil. Drobnost, ale někoho možná potěší.

Cvičiště

Do herního průvodce pro nováčky byla přidána další čtyři tréninková videa, která se zobrazují během výcviku. Každá informace, kterou nový hráč o hře dostane, je dobrá. Zde proto WG za snahu chválím.

Psí známky

Nově se budou zobrazovat i v režimu Velkých bitev. Najdete je ve svém souhrnu dosažených úspěchů a mimoto kolem nich bylo opraveno několik chyb. Prozatím nevíme, jestli WG dodrží plánované přidávání motivů psích známek v každé aktualizaci, v datech první části testu nebylo nic takového nalezeno.

Globální mapa, obtisky a medaile

Bylo přidáno celkem 23 nových obtisků, z toho 5 jako odměny za bitvy na globální mapě. Pět nových medailí je určených též pro globální mapu. Proběhly blíže nespecifikované opravy i úpravy a přibyla veškerá data týkající se nadcházející zimní globální akce.

Nové styly

Má přijít šest nových 2D stylů. Překlady názvů nebudou přesné, přesto to zkusím, mohly by napovědět něco o jejich podobě nebo příležitosti vydání: „Masopust“, „Generál Mráz“, „Velká vlna“,  „Stroj na lásku“, „Karnevalová noc” a „Karnevalový den“.

Prozatím víme o jednom 3D stylu s názvem „Kaiju, což je japonský výraz pro žánr filmů s obřími příšerami, které jsou obvykle vyobrazeny při útocích na velká města nebo při bojích s armádou a jiným kaiju. Opět se musím pozastavit nad výběrem tanku, na nějž je určen. Že se bude WarGaming zabývat vytvářením stylu pro Type 5 Heavy, to bych rozhodně nečekal. Ale minimálně to vysvětluje název stylu – patrně budete znát jednoho z prvních Kaiju – slavnou Godzillu. A právě tak se často japonským těžkým tankům přezdívá. Počet kulometů a volbu ostatních doplňků nechávám bez komentáře, každý máme jiný vkus a určitě se najde někdo, komu se to bude líbit. Nakonec některé prvky jsou i podle mě pěkné anebo vtipné. Styl je považovaný za historický prvek a jeho technická cena je předběžně 5 000 zlatých. Pojí se k němu průvodní text ve formě proslovu velitele k vojsku:

Stateční válečníci! Blíží se den, na který jsme se připravovali celý život. Zítra začíná bitva, která vyryje naše jména do věčnosti. Dnes rozhodujeme, kdo zůstane v paměti našich potomků. Naši předkové se na nás shora dívají a očekávají, že je nebudeme zahanbovat a obhájíme jejich čest. Vrhněte se do bitvy rozhodně a urputně! Až budete čelit svému nepříteli, zapomeňte na milosrdenství, protože pravý Kaiju necítí zármutek, neodpouští žádné chyby a neprojeví žádnou slabost.

Změny v parametrech vozidel

Německý Kunze Panzer byl zpřístupněn pro supertestery. Potvrzuje se, že bude mít hydropneumatické odpružení podvozku, aktivované manuálně klávesou.

Kampfpanzer 07 RH je též zpřístupněn pro supertestery. Charakteristiky tanku byly drobně změněny: ztratil označení „tajný“, cena AP granátu se zvýšila z 345 na 355 kreditů a cena HE střely se snížila z 490 na 260 kreditů. Došlo také k razantnímu zdražení nákladů na opravu z 7 695 na 13 500 kreditů.

Briský Charlemagne byl též zpřístupněn pro supertestery a ztratil označení „tajný“. Cena jeho AP granátu se zvedla z 890 na 1 050 kreditů, cena HE se pak zvýšila z 590 na 950 kreditů. Náklady na opravu zdražily z 7 500 na 13 395 kreditů.

5 4 votes
Article Rating
11 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments