Nedělní infoWorld of TanksWOT BLITZ

Soowiny nedělní kecy

Ahoj, vítám vás u dalšího nedělního (snad oddechového) čtení. Mrkneme na to, co se za uplynulý týden vyskytlo či objevilo (stejně jako já s hnízdem) a snad se dobereme i k pár rozumným názorům 😉 Tak hurá do čtení.

No, čeští studenti už mají po prázdninách, slovenským už končí taky a přišel návrat do škol. Ach to září, prázdniny se někam asi vypařily. Doufám, že jste si ty dva měsíce prázdnin užili tak, jak jste chtěli. S novými silami se vracíte zpátky do denního režimu a že vám vše půjde pěkně od ruky. Jak jste se do školy vůbec těšili, co?

Na jednu stranu se blíží i podzim, kdoví, jaký bude. Ne, nenarážím na to, co chystá vláda nebo tak, ale spíš mě samotnou zajímá, jestli to bude jen meziskok k zimě a nebo se i na podzim trochu ohřejeme. Co myslíte?

Ostatně nás teď v září čekají pro někoho zajímavé dny nebo výročí. Můžu jmenovat třeba 7. září – Den otevřených dveří památek v ČR. Spousta památek bude přístupná zdarma, k čemuž mě napadá otázka. Máte rádi památky a kulturu jako takovou anebo se vám vyhýbají a nezajímají vás?
Dalším je Evropský týden mobility, ten začne 16. září a potrvá týden. Anebo taky 21., případně 22. září Mezinárodní den bez aut.

Ke konci září si taky připomeneme rok 1938. Kdo by náhodou nevěděl (nebo ve škole nedával pozor), zde je vysvětlení. 23.9.1938 došlo k vyhlášení mobilizace, tedy Československá republika vstoupila do branné pohotovosti. 29.9. došlo k podpisu Mnichovské dohody “O nás bez nás”. Německo tehdy po domluvě s Itálií, Francií a Velkou Británií dostalo Sudety, což bylo příhraničí našeho státu. Ani jedna z těchto dvou událostí pro nás nebyla příjemná, a ty, co přišly později, byly ještě horší, ale o tom zase jindy.

World of Tanks – hra milovaná či nenáviděná?

Přišel nám do hry patch 1.18, o chybách jsme psali tady a v souvislosti s touto aktualizací se náš čtenář Zubik pověnoval i fyzice pásů. Konečně dorazily i italské stíhače tanků a na supertestu přibyly další čtyři tanky. Komplexně jsem o nich psala zde a v posledním týdnu přibyly i galerie některých z nich. Obj. 283 a ukořistěná KV-1, tedy Pz.Kpfw.KW I(r). Vylíhlo se toho celkem dost, jen co je pravda.

Jak jste vlastně s aktualizací spokojeni? Co říkáte na Viperu a další stíhače, hrajete je?

 

World of Tanks BLITZ

Stručně, jasně a bez předchozí rekapitulace. WoTB se “daří” podobně jako WoT. Balanc tanků se asi úplně nevyvedl, ale přišlo pár drobných a možná i vítaných změn, jako třeba… Obnovíme tanky z garáže (jupí, už nepíšeme na podporu!) a moje vlastní screeny najdete kousek níž. Nebo v týdenních odměnách můžete s 15% šancí získat x3-x5 certifikáty. Proběhl i event na prémiový stroj šestého tieru Cromwell B. I sem se chystají italské stíhače a ne jen ony, hráči testují i další tanky jako Caliban nebo Carro da Combatimento 45t, ale kde je těmto strojům konec? Dalším strojům udělali vývojáři PBR modely, samozřejmě i pro jejich legendární kamufláže.

Hodnocené bitvy nás čekají už zítra, budete se někdo snažit a budete enemáky smažit? Na obrázku máme i jejich rozpis.

Celkem smutné je to, že i od Blitz hráči odchází. Na jednu stranu se jim nedivím. Ano, WG neopravuje průšvihy jako optimalizaci hry či ghost shells a ještě přidá hlouposti jako nové zvuky děl a to pak akorát naštve. Zvlášť na zvuky hodně lidí nadávalo – a proto mám zvuky na mobilu na nule, tedy většinou. Mě samotnou to docela mrzí, kam se hra ubírá a že optimalizace hry opravdu není dostatečná. Z mých bývalých spoluhráčů třeba z klanů už jich několik skončilo, takže to vidím přímo kolem sebe. S odstupem času vidím i to, že mapa Kastilie pořád laguje, tam to opravdu nejspíš nevychytali a taky se děsím toho, jakou další mapu přepracuje WG do PBR. Tak uvidíme, co s tím.

Co se nevešlo

Každopádně abych nezapomněla na finální souhrn. Včera jsem vypustila ven další puzzle, jejich “obětí” byl Centurion 5/1 a tímto ještě jednou děkuji za šťouchanec od kamaráda. A kdo minule puzzle nestihl nebo ho minuly – užijte si jagdtigery mit 8,8 cm 😉 Ráda bych ještě znala váš názor na puzzle, jestli je skládáte, či ignorujete a v případě skládání – líbí se vám? Nebo… Máte nápady na tanky?

Dále se taky vrací MajBoss se svou sérií Z archivu, těšíte se na to? A ode mě se v nejbližší době můžete dočkat i článku ohledně výročí. Poodhalím své plány – v článku si přečtete o již zmíněné mobilizaci a zabrání Sudet Německem.

Uvidíme se u dalšího článku či keců, kdoví. Mějte se, smějte se a ať se vám daří. Jo a všem, co obědváte nebo se teprve chystáte – dobrou chuť! 😉

Soowa_Rozarka

V první řadě jsem blitz hráčka, dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas otravuju :D

5 5 votes
Article Rating
17 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments