Nedělní info

Rejnokův nedělní připínáček

Vítejte u pravidelného nedělního čtení.

Minulý týden jsem začínal básničkou Karla Hynka Máchy – Máj. Dnes si dovolím další básničku. Tentokráte připomíná den matek. A koho jiného vybrat, než jediného českého držitele Nobelovy ceny za literaturu a autora Maminky.

První dopis mamince

Už vím, dám dopis na zrcadlo
či do košíčku na šití,
však žel dosud mě nenapadlo
co psát, jak dopis začíti.

Maminko moje milovaná,
a v zubech konec násadky,
přemýšlím; stránka nenapsaná
čeká a čeká na řádky.

Přeji Ti dnes v den Tvého svátku
– ve slově Tvého velké T –
no vida, už mám druhou řádku
a pokračuji ve větě:

štěstí zdraví – po t se píše ě –
a zdraví – a pak selhává
už nadobro má fantazie,
tak přízemní a kulhavá.

A trhám papír, muchlaje ho
– maminka stojí nad válem
a chystá něco voňavého –
tu v odhodlání zoufalém

přibíhám k ní, tiskne mě k sobě,
očima mlčky ptá se mě.
Pak zamoučené ruce obě
zvedly mě rychle se země.

Nezapomeňte tedy dnes popřát všem maminkám. Myslím, že si to zaslouží. A určitě jim tím uděláte obrovskou radost. A to za to stojí, ne?

A teď už zpátky k tomu, na co jste zvyklí. Už minulý týden jsem zmiňoval, že od pondělí začíná další měsíční Twich Drops. A dočkali jsme se a jsou tady. Minulý měsíc jsem chtěl získat Objekt 244. To se mi podařilo a byť jsem s ním nevyrazil na bojiště, mám z něj radost. Prozměnu budou k dispozici T 78, Pudel, Heavy Tank No. VI. Novinkou bude možnost získat za 20 žetonů k pronájmu některé tanky osmé úrovně . Více informací získáte přímo na stránkách WG.

Další novinkou je možnost získat v Battle pass akci “Královna noci” československý stíhač tanků ShPTK-TVP 100. Více informací opět na stránkách WG

Také mi nedá, abych se nezmínil o prodeji prémiového tank deváté úrovně Strv K. není to tak dávno, kdy na tento tank byl maraton. Jednalo se o první maraton na devítkový tank. Psali jsme o něm zde a přidali i názor CC. A nyní, pokud chcete, si můžete onen tank pořídit.

Já se přiznám, že devítky moc nehraji, takže nemohu objektivně vyhodnotit, jestli přidání devítkových prémiových tanků změnilo hru. Spekulovalo se o tom, že to bude otevření Pandořiny skříňky. Jak to vnímáte dnes s odstupem času vy? Máte devítkový prémiák? Jak často jej potkáváte ve hře? Znamenal pro vás příchod těchto tanků nějakou změnu ve hře? Spousta hráčů říkala, že odejde ke konkurenci, takže jak jste na tom? Hrajete třeba War Thunder? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích.

A ještě si vás všechny dovolím pozvat na příští sobotu, kdy bude pokračovat MajBossova série z Archívu. Tak se můžete těšit.

Nebudu Vás dále zdržovat. Užijte si sluníčka, které tady u nás nádherně svítí a má sílu. Přeji vám pohodový den a budete-li obědvat, tak i s dobrou chuť.

 

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.