World of Tanks

WG odchází z Ruska a Běloruska

Wargaming ještě nedávno patřil mezi největší východní herní společnosti. S tímto tvrzením je nyní konec, WG končí v Rusku i Bělorusku. A nejspíše je to v návaznosti ruské invaze na Ukrajinu.

Trocha historie:

Společnost Wargaming vznikla v roce 1998 v běloruském Minsku, kde několik let sídlila, než se firma přestěhovala na Kypr (2011). Minské studio bylo ze všech největší. Pobočky WG zůstávají ve Francii, ČR, Austrálii, USA, na Ukrajině (WG samo stav pobočky nekomentovalo), a v Německu, Dánsku a Anglii. WG má v portfoliu hry jako World of Tanks, World of Warships či World of Tanks Blitz.

 

Aktuální situace je takováto: 31. března přebrala hry od WG společnost Lesta Studio (sídlí v Petrohradu a byla založena 22.12. 1991. WG byla od roku 2011 její “mateřská společnost” a momentálně po revizi aktivit opouští veškeré obchodní aktivity v Rusku i Bělorusku. Lesta se teď opět osamostatňuje.

 

 

WG hodlá reorganizaci zařídit co nejrychleji a podle platných zákonů a také co nejbezpečněji i s podporou pro své zaměstnance. V přechodném období zajistí podporu her v Rusku a Bělorusku nový vlastník. Nevíme ale, jestli v zemích budou fungovat i poté. Zaměstnancům, jichž se tato situace dotkne, WG poskytne jak odstupné, tak i další pomoc. Společnost WG už také uzavírá minskou pobočku.

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

5 1 vote
Article Rating
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments