World of Tanks

Nedělní připínáček

Ani dnes nebudete ochuzeni o nedělní polední čtení

Ve hře už se moc neobjevuju. Informačky skončily už před delší dobou a posledních pár týdnů nebyly ani středeční večerní streamy. Účet leží ladem, tančíky reznou a padá na ně prach. Občas se ale přihlásím, když si chci něco ověřit, na něco se podívat. Mimo jiné jsem se chtěl před nějakou dobou mrknout, jestli se i nás týká uzamčení herních chatů, protože ta původní zpráva se týkala RU serverů. A ve hře na mě po automatickém přihlášení čekalo překvapení – vyběhl mi výpis, že stroj E-25 byl opraven. Bez toho oznámení bych si možná ničeho zvláštního ani nevšiml. Ale byl jsem si velmi jistý, že jsem s E-25 poslední stream nehrál. Podíval jsem se tedy na E-25 a s podivem zjistil, že je na ní naprosto jiná posádka a vybavení. Naložené goldy, čokoláda, směrnice – to opravdu není můj styl. Tak jsem účet prohlédl důkladněji a zjistil, že na něm někdo dost řádil. Prodané některé tanky. Zásoba 30.000 bonů pryč. Goldy spotřebované. Free XP spotřebované. Dva stroje, které jsem nikdy nechtěl, naopak koupené. Vybavení na mnoha tancích pryč nebo jinde, včetně bonového a kořistního. Vybavení přeházené, prodané, změněné, munice a spotřebáky též.

Takže můj účet byl ukradený. Opravdu nevím, kdo přesně to mohl být – podle statistik těch bitev, které tam odehrál, to nebyl nijak dobrý hráč. I s vyšperkováním tanků čokoládou, goldy a směrnicemi hrál dokonce hůř než já, a to je co říct. Asi se už pachatele nedopátrám. A asi ani cesty, jak se na účet dostal. Je pravdou, že e-mail, na který byl účet registrovaný, je veřejně dost známý, a když mě kolega v redakci dokopal k tomu ho zadat do registru mailů, jež se pohybují u hackerů, byl tam. Heslo bylo takové normální, a bohužel absolutně netuším, jestli jsem na nějakých jiných stránkách neměl stejné nebo podobné. Doufám že ne, ale ruku do ohně bych za to nedal. Nemám ověření přes chytrý telefon, tato technologie je nad moje schopnosti a možnosti. Takže zabezpečení účtu bylo takové nějaké průměrné, normální… no OK, spíš podprůměrné, vzhledem k absenci dvoufázového ověření. Ale v tu chvíli jsem spíš začal situaci řešit.

Prvotní bylo samozřejmě aktualizovat antivir a další ochrany počítače a nechat proběhnout kompletní testy, následně změna hesla jak k účtu, tak k mailu, a pomalu jsem začal dohledávat a opravovat všechny škody. Některé ale byly prostě nevratné, například ty bony a goldy. A tak mě kolegové v redakci dokopali i ke kontaktování herní podpory WG. Po všech předchozích zkušenostech to podle mě byl dost zbytečný krok. Většinou se mi zaměstnancům herní podpory v dřívějších případech ani nepodařilo vysvětlit, v čem spočívá problém, který s nimi chci řešit, nebo byly mé tickety rovnou uzavřené, jednou dokonce s výhrůžkou, že další pokusy o řešení problému by pro mě mohly mít následky i v blokaci herního účtu. To bylo v době, kdy jsem hodně řešil podvodníky a cheatery ve hře, a s herní podporou jsem se snažil bavit docela často.

A ejhle, přišlo obrovsky pozitivní překvapení. Hned v první odpovědi mi potvrdili “podezřelou aktivitu na účtu” a nabídli možnost změny registračního mailu, a návratu účtu do původního stavu k určitému staršímu datu. Všechno proběhlo rychle a naprosto hladce, bez sebemenšího zaškobrtnutí. Takže v současnosti mám účet zpátky, s novým e-mailem, o němž nikdo neví, s heslem tak silným, že i já sám jsem ho správně dokázal napsat až napočtvrté. A hlavně se všemi tanky, bony, goldy, kredity, členy posádek a tak dále. Vyhnul jsem se ztrátám a dlouhému dopátrávání, co všechno by bylo potřeba opravovat. Takže herní podporo, obrovský dík!

Svět se v posledním měsíci změnil. Kdo byl dřív takový ten hloupější kamarád, je dnes hnusák nejhnusnější, komu jsme se dřív tak trochu smáli, ten je dnes hrdina, ten, kdo mi oponoval v diskusích pod články, se mě několikrát zastal, já, který jsem tak hodně mapoval všechny zlotřilosti ve hře, jsem se nakonec stal jejich obětí a herní podpora, jež byla jen terčem vtipů, se stala skvělým záchranářem a andělem strážným.

Takže nějaký stručný závěr po tom dlouhém románu? Nebuďte tak zabednění jako já, nikdy nevíte, kdy se dostanete do problémů a kdo vám nabídne pomocnou ruku.

Pokud právě obědváte, dobrou chuť, a nepřestávejte si hrát.

 

 

5 3 votes
Article Rating
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments