Nedělní infoWorld of Tanks

Rejnokův nedělní připínáček

Vítám vás u pravidelného nedělního čtení

Nejprve bych se rád vrátil k akci Karavana. Nebojte se, nebudu vás zatěžovat tím, co už bylo. Věnovali jsme se této události na Heatnews docela podrobně popsáním komunikace hráče s podporou. Jen tedy pár slov. Za mě byl nápad Karavany zajímavý, ale jeho provedení hodně pokulhávalo. Dovolím si říci, že to byla taková typická akce Wargamingu. K čemu se ale chci vrátit a co považuji za důležité, tak jsou některé komentáře.

U nás na Heatnews se vždy snažíme podávat informace, které považujeme za důležité a zajímavé. Možná se to tak některým z vás nezdá, ale ceníme si a ctíme názory všech, tedy i těch, kteří mají jiný názor než my nebo ostatní. Máme nejen v diskusích pod články, ale také na našem Discordu určitá pravidla, která ctíme a vyžadujeme. Nechceme a nikdy nebudeme nikoho popotahovat, banovat či jinak trestat jen proto, že má jiný názor než někdo považuje za správný. Naopak, takové přispívatele vítáme, protože pokud dodržují pravidla (to je velmi důležitá podmínka), tak nám mohou ukázat jiný pohled na věc. Ukáží nám jiné možnosti, jiné úhly pohledu, které by nám mohly zůstat neviditelné. Já sám za sebe musím říct, že jsem rád, když mohu diskutovat věcně a obhájit si svůj pohled svými argumenty. A ano, stává se, že nemám všechny informace nebo jsem si něco vyložil špatně, pak jsem připraven uznat, že jsem udělal chybu. Kdyby nebylo takových lidí, kteří se nebojí ozvat a říci svůj názor a to i tehdy, pokud jsou proti proudu, spousta věcí by se nestala. Zkuste se zamyslet nad názory těch, se kterými nesouhlasíte, třeba mají v něčem pravdu. Třeba se opravdu mýlíte. Stejně tak se můžete i vy vyjádřit k tomu, co považujete za důležité a máte u nás prostor vysvětlit, proč si myslíte to či ono.

A proč to vlastně celé píši? Protože WoT je jen hra, ale dějí se kolem nás i mnohem důležitější a podstatnější věci. Myslete na to, vždy, když se budete rozčilovat kvůli relativním maličkostem.

Tady na Heatnews jsme fanouškovský web, který sbírá a zveřejňuje informace kolem naší oblíbené hry World of Tanks provozované společností Wargaming. Nechceme se jakýmkoli způsobem zapojovat do politických či jiných debat, které zpravidla vedou jen k hádkám a dalšímu osočování. Nevidím v tom nějaký rozumný smysl. Z uvedeného důvodu nebudeme jakkoli komentovat současné dění na východ od nás. Jen si dovolíme uvést některé informace, které se týkají Wargamingu.

Možná jste zaregistrovali, že SerB (creativ director WoT) na svém FB zveřejnil větu, v níž souhlasí se zásahem vojenských sil ruské federace v Doněcké a Luhanské lidové republice, s dovětkem, že vše ostatní je nepodstatné. (Operaci VS RF (Voennych sil Rasijskoj feděracii – Vojenských sil Ruské federace) DNR a LNR (Donětskaja Narodnaja Rěspublika a Ljugaňskaja Narodnaja Rěspublika – Doněcká a Luhaňská Národní republika) podporuji. Vše ostatní – nuance (nepodstatné, relativní)).

 

 

Příspěvek visel na jeho kanále skoro den, byl komentován a lajkován. Následně příspěvek zmizel. Na zmizení příspěvku má zcela jistě podíl i tiskové oddělení WarGamingu. WG vysvětluje, že SerB je občanem RF, a jednalo se o jeho osobní soukromý názor, který se naprosto rozchází s postojem společnosti. Je nutné přihlédnout k tomu, jak domácí propaganda RF invazi prezentuje – jako “mírovou misi na zajištění bezpečnosti” v oblastech, kde jsou ohrožení ruští občané nebo etničtí Rusové. V podstatě jen jako policejní hlídku. Reálných informací moc není a pokud jsou, tak jsou vydávány za fámy a nesmysly.

Celý příběh má pokračování. Včera se u SerBa na Facebooku objevil příspěvek, který oznamuje, že již není zaměstnancem WG:

Wargaming tuto informaci potvrdil:

“Názor Sergeje je v naprostém rozporu s postojem společnosti. Již není zaměstnancem Wargamingu.”

Zde se však musíme společnosti WarGaming zastat. Ano, dělá spousty chyb, ale pokud vnímají potřebu pomoci, tak tak činí. V těchto chvílích všemi prostředky pomáhá evakuovat své zaměstnance a jejich rodiny (samozřejmě, pokud se jich netýká mobilizace) do Polska, kde pro ně zajišťuje bydlení a vše potřebné. Stejnou pomoc nabízí i všem ostatním, kteří ji potřebují. Situace WG je v tuto chvíli nesmírně komplikovaná, protože sice oficiálně sídlí na Kypru, ale pořád má pobočky na obou stranách pomyslné barikády. Buďme tedy v těchto chvílích vůči nim shovívaví. Ne vždy je vše jen o virtuálním prostředí. To podstatné a důležité je v reálném životě, kde o ten život opravdu jde. Myslete na to, prosím, i ve chvílích, kdy se vám ve hře nebude dařit, i tehdy, pokud budete mluvit nebo číst příspěvky někoho, s kým nesouhlasíte.

Loučím se s vámi s přáním hezkého dne a budete-li obědvat, tak i s přáním dobré chuti.

 

PS: Pokud budete chtít diskutovat o jiných věcech než jen o hře, prosím dodržujte pravidla, případně přijďte k nám na Discord, kde máme speciální místnost k současné situaci. Děkuji

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 2 votes
Article Rating
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments