NázorWorld of Tanks

Vánoce 2.0 aneb Jak WG pokazilo event roku

Ještě ani do tanků nepřišla Posádka 2.0 (naštěstí) a už tu máme Vánoce 2.0.

 

Předem upozorňuji, že v tomto článku budu prezentovat můj subjektivní názor, s nímž nemusíte souhlasit.

 

Na úvod

Vánoční operace… Nejočekávanější event roku. Jakmile jeden rok skončí, hráči už vyhlíží, kdy znovu začne. A po roce čekání jsme se dočkali, vánoční event tady – jenomže nějaký jiný, než býval…

 

Co se stalo?

Jak jste si jistě všimli, letos je vánoční event lehce odlišný od vánočních eventů v předchozích letech.

Hlavní změnou je odstranění úrovní ozdob, což by na první pohled nemuselo vypadat jako tak špatná změna. Možná byste si dokonce řekli, že to bude skvělá změna, že konečně se nebudete trápit se sbíráním ozdob páté úrovně – jenomže realita je jiná – sbírání bude obtížné jako kdyby byly všechny ozdoby páté úrovně – čemuž odpovídá i cena výroby (1000 úlomků) a fakt, že ozdoba vám padne jen z jedné z mnoha malých krabiček. Zatímco loni jste tedy z každé krabičky získali několik ozdob, letos dostanete ozdobu třeba v jedné z deseti krabiček. Takže se můžete rozloučit s tím, že byste bez zaplacení poskládali nějakou kolekci.

Faktem tedy je, že sbírání různých ozdob a dokončování kolekcí s ozdobami je o dost složitější, než bylo v předchozích letech. Odměna za sesbírání celé kolekce však zůstává stejná – vánoční 2D styl.

 

A co vánoční atmosféra?

Nejde však pouze o sbírání ozdob do vánočních kolekcí. Mnohem obtížnější je i letos i navyšování úrovně Vánoční atmosféry. Zatímco loni stačilo “pouze” ozdobit vše ozdobami V. úrovně – letos musíte získat nemalé množství vánočních bodů, které lze získat za získávání nových ozdob nebo za vyměňování vystavených ozdob za ty, které ještě do slotu nebyly umístěny.

Pozor – za samotné umístění ozdoby ve slotu nemáte nic, ozdobu můžete klidně jen vložit a zase vyndat a rozbít.

Nejúčinnějším řešením, jak získat co nejvíce úlomků a co nejrychleji vyrobit co nejvíce ozdob, je ozdoby nevystavovat, pouze vložit a zase vyndat (abyste získali body) a zničit – což je za mě celkem smutné, když nás WG motivuje jen k vyrábění nových ozdob, ale výzdoba garáže už je nyní jen kosmetickým prvkem, který žádný bonus neposkytuje. Loni jste museli mít ozdoby umístěny, jinak byste přišli o úrovně vánoční atmosféry.

 

Co je však nejhorší

To, co vás bude štvát více než nezískání 2D stylů, je fakt, že bonus ke kreditům budete mít znatelně nižší než loni. S obrovským vyděláváním kreditů, jako tomu bylo např. loni, se tedy můžete rozloučit. Na to je totiž potřeba mít 65 ozdob z každé kolekce + X. úroveň atmosféry a všechny velké ozdoby. Přičemž ozdoby se letos sbírají tak hrozně pomalu, že na vysoký bonus ke kreditům dosáhne opravdu málokdo. Ledaže byste si nakoupili 75 beden od každého druhu, pak se možná na 30% až 40% dostanete.

Takže možná už rozumíte tomu, co WG vedlo k této změně…

 

Na závěr

Ačkoliv jsou vánoční operace stále velmi zajímavým eventem, jsem z nich trochu zklamán, protože částečně přišly o své kouzlo.

Ještě bych rád připomenul, že se můžete zúčastnit naší vánoční soutěže a třeba vyhrajete nějaké ty krabičky a z nich získáte nějaké ozdoby do sbírky.

 

A co si o letošních změnách ve vánočním eventu myslíte vy? Můžete diskutovat zde v komentářích anebo na našem Discordu.

MajBoss

Milovník těžkých tanků, velkých ráží a solidního pancíře.

4 4 votes
Article Rating
41 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments