World of Tanks

Přehled chyb eventu Mirnyj-13

Některé jsou s námi už od prvního interního testu před více než dvěma roky…

Dá se říct, že v současné době denně přichází mikroaktualizace. Vývojáři se tedy snaží alespoň některé chyby odstranit. Tento přehled by měl platit pro situaci večer 30.10.2021 po neplánovaném restartování serverů a překvapivé půlhodinové pauze na údržbu. Je vždy lepší místo rozčilování se chyby dokumentovat a zkusit napomoci jejich odstranění nahlášením na herní podporu, ideálně tu anglickou, případně v ruštině přímo vývojářům přes vlákno na RU diskusním fóru. Pokud tempo oprav vydrží, je možné, že v posledních dnech eventu už bude hra téměř funkční. Rád bych zde též přetlumočil omluvu vývojářů zveřejněnou v RU regionu za vzniklé problémy. Jak už je smutným zvykem, EU/CZ manageři se neomlouvají, o to lépe jim jde banování těch hráčů, co jim přišli chyby nahlásit. Proto raději opravdu používejte anglickou nebo ruskou jazykovou verzi, pokud chcete hře pomoci být lepší.

Chyby opravené

Za opravenou chybu se pokládá případ, kdy měli hráči zcela rozmazaný obraz v bitvě. Můžete si ji představit jako když si video na youtube nastavíte na kvalitu 144p a díváte se na něj skrz igelitový pytlík….

Už by se neměl vyskytovat problém, kdy někteří hráči nemohli vstoupit do bitvy. Místo toho se jim zobrazovala chybová hláška “arena_start_errors/join/DIFFICULTY_LEVEL_NOT_UNLOCKED”.

V procesu

V současné době se ověřuje oprava chyby uživatelského rozhraní, kdy hráč nemůže v bitvě střílet a používat spotřební materiál. Měla být odstraněná v poslední opravě, ale údajně se vyskytuje stále, zejména pokud je vozidlo hráče v druhé fázi zničeno a ve třetí se respawnuje s klasickou polovinou HP. Jediné, co může hráč dělat, je jezdit po mapě, bez střelby a používání doplňků. Chyba tak velmi oslabuje tým v bitvě s Nesmrtelným. Uvidíme, jestli se podaří opravit opravu v další opravě.

Známé chyby čekající na opravu

Na eventové mapě jde vyjet na místa, která zřejmě neměli vývojáři v úmyslu hráčům zpřístupnit. Odtud pak jde střílet boty nebo i Nesmrtelného, aniž by hráč byl jimi sám ohrožován.

Na minimapě se v některých případech nezobrazují potřebné značky, chyba se údajně vyskytuje současně se zmizením časomíry do konce bitvy.

V některých případech se Nesmrtelný zablokuje po najetí na vrak tanku nebo jinou překážku a zůstane na ní “viset”. Chyba byla zaznamenaná i v poslední fázi a týmu tak velmi usnadnila vítězství.

Po splnění třetí fáze, naplnění magnusu a shromáždění týmu kolem něj bitva neskončila. Místo vítězné hlášky bitva trvala dál ještě několik minut, kdy šlo jezdit po mapě za doprovodu neustálých oznámení o zničení spoluhráčů, kterým se ale nic takového nedělo. Po delší době v řádu minut hra skončila bez pozorovatelného důvodu – naštěstí vítězstvím.

Občas se nezapočítá splnění denního úkolu a nedostanete bonusový klíč.

Jsou známé případy záplavy falešných hlášek o zničení spojence (jedna z chyb, které tu máme už z roku 2020)

Boti se spawnují na jednom místě, jeden na druhém. Osobně jsem zaznamenal případ, kdy se bot spawnul přímo pode mnou. Vozidlo to vymrštilo do výšky a zničilo pádem.

Po použití spotřebního doplňku se jeho znovunačtení nezastaví na nule, ale odpočet pokračuje do mínusových hodnot. Doplněk nejde použít údajně až do konce fáze.

Boti se občas po spawnu nezačnou vůbec hýbat a střílet. Jen stojí a nechají se pobít bez odporu. Vzácněji se totéž stane i Nesmrtelnému.

Je zaznamenáno několik případů, kdy Nesmrtelný byl zároveň i Neviditelný, stejně jako jsou stále některá vozidla ve Frontové Linii. Byl vidět pouze na minimapě, ale v bitvě ne. Přesto, že se hráčům nezobrazoval, vesele je ničil, jak dělem tak upálením, pokud se k němu dostali příliš blízko. Ale utíkejte, když nevidíte, před čím…

Chyby o kterých WG tvrdí že jsou opravené

Přes tvrzení, že v letošním eventu Nesmrtelný nemůže spadnout do hlubin a propastí a nepůjde ho tam ani natlačit, se tuto situaci podařilo hráčům v RU regionu dokonce natočit. Kvůli vytlačování byla letos dokonce v datech hry zvýšena hmotnost Nesmrtelného na absurdně vysokou hodnotu, ale jak je vidět, na řidičském umu mu to nepřidalo.

 

5 1 vote
Article Rating
13 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments