World of Tanks

Copak nám zatajili?

Vypadá to, že výpis úprav v aktualizaci nebyl úplně kompletní…

Ostatně to tak bývá při každé aktualizaci. Pokud se v “oficiální a kompletní zprávě” zapomene na detaily a drobnosti, kterých si nikdo nikdy nevšimne, nebo nepodstatné technické úpravy, nikomu a ničemu to hádám nevadí. Otázkou je, jestli takovým detailem je i dobře utajená změna mapy. A v poslední aktualizaci proběhlo podle všeho takových úprav hned několik. Tedy ne že by se jednalo o místa, na která hromadně jezdí spousta tanků v každé bitvě. Ale například na první mapě, Opatství, existují e-sportové a klanové týmy, které měly na dřívější podobě toho místa částečně založenou svou strategii. To pak hádám vcelku zamrzí, když se na té mapě pustí do pečlivě nacvičené taktiky a vzápětí zjistí, že místo, na němž byla taktika závislá, už prostě neexistuje.

Prozatím hráči na RU serveru pečlivě zdokumentovali pár takových míst na různých mapách. Již zmíněné Opatství prošlo úpravou ve čtverci F5, kde dříve šlo najet vedle vysoké zdi a pro tým z jižní základny tak získat dokonalý přehled o situaci na středu mapy, a pomoci vybojovat v tomto místě herní převahu. Inu, teď si to budou muset vymyslet jinak. Místo dřevěného plůtku, který šel snadno rozjet a nebo přes něj i střílet, je tam nyní fortelná kamenná zeď posílená o solidní kus skály. Ve výpisu změn se na to jaksi.. pozapomělo.

Druhou skrytou úpravou na Opatství je skála ve čtverci D7. S některými tanky, případně za pomoci kolegů z týmu tu šlo z centrální části mapy vyjet nahoru a kontrolovat tak pozice u řeky. Opět se spíše jedná o pozici využívanou v klanovém hraní. Pokud se situace stala neudržitelnou, šlo tudy pozici relativně bezpečně i opustit. Hráči na RU serveru tvrdí, že pozici je stále možné využít, ale je to teď mnohem obtížnější a útěk je rizikovější a neobejde se bez ztráty HP. Doporučují být připraven utíkat jinou trasou.

Na mapě „Pouštní Řeka“ ve čtverci H5 se nalézá vcelku často navštěvované místo. Tedy nalézalo. Byla tam totiž pěkná mezera mezi velkou budovou a věží. Tou šlo střílet vcelku beztrestně na nic netušící soupeře, pokud se při pokusu obsadit prostor přimotali před dělo zkušeného číhajícího predátora. Úprava budovu přesunula a místo střelecké pozice tu jsou keramické hrnce a keř.

Utajené změně neunikl ani Himmelsdorf. Nevím, k čemu dříve to místo sloužilo a komu vadilo, ale byla uzavřena díra mezi domy ve čtverci K4. V některém sestřihu vtipných a kuriozních situací jsem možná viděl, že se nějaký low-tierový tančík dokázal prodrat dovnitř do trosek, místo napovídá, že škvíru by mohly využívat některé artilerie, ale nevím, jestli si tak vzácný jev opravdu vyžadoval skrytou úpravu. Každopádně trosky budovy jsou nyní uspořádané jinak a mezery zmizely.  Proč úprava nebyla zveřejněná, netuším. 

Nedávno do hry vrácená Perlová řeka má změnu ve čtverci G5. Nikdy jsem nezkoušel, jak a se kterým tankem jdou ty schody vyjet a dostat se tak do vnější ulice z neobvyklého místa, a už k tomu nebudu mít ani příležitost. Údajně se tohoto místa využívalo v některých taktikách při klanovém hraní. Možnosti vyjet po schodech nově brání sva kamenné pilíře.

Změny map budeme dál sledovat a o případné novinky se s vámi rádi podělíme. Pokud si na nějaké mapě všimnete dalších skrytých, utajených změn, neváhejte nás kontaktovat. Bylo by podle mě dobré upozornit hráče na to, že některé staré fígle už nebudou fungovat.

5 3 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments