World of Tanks

Wargaming otevírá novou pobočku

V loňském listopadu Wargaming ohlásil plány na vybudování nové pobočky v litevském Vilniusu. Nové kanceláře, jež mají do budoucna sloužit až několika stovkám zaměstnanců, se oficiálně otevřely 9. dubna.

Wargaming se řadí mezi společnosti, které se v reakci na násilné potlačování protestů proti autoritářskému režimu A. Lukašenka rozhodly, že část svých aktivit přesunou do zahraničí, zejména do sousední Litvy. Pobočka ve Vilniusu se stala již 18. divizí Wargamingu a bude stejně jako ostatní fungovat v režimu distribuovaného vývoje (vývoj jednoho projektu na více pracovištích – pozn. red.). Připomínáme, že ze stejné příčiny došlo již v říjnu 2020 k přestěhování 300 zaměstnanců z Minsku do jiné, nově rozvíjené kanceláře, tentokrát v Kyjevě. Wargaming v současnosti zaměstnává přibližně 5 500 zaměstnanců a s pobočkami na všech obydlených kontinentech představuje celosvětového hráče.

Nová kancelář pro blitzkaře

Litevské kanceláře mají sehrát pro společnost klíčovou úlohu. Během následujících 3-4 let se sem má přesunout několik stovek zaměstnanců. Prostory budou nyní sloužit studiu MS-1, tedy divizi podřízené Wargamingu. MS-1 stojí za vývojem mobilního (resp. cross-platformového) World of Tanks: Blitz, který si již stáhlo více než 140 milionů uživatelů. Krom toho se soustředí i na vývoj dalších mobilních aplikací (her), z čehož dvě údajně teprve čekají na své oznámení.

Pro studio MS-1 nyní pracuje 325 zaměstnanců, rozmístěných do moskevské, minské a nově i vilniuské pobočky. Do čela se postavil Thaine Lyman, který v herním průmyslu rozhodně není žádným nováčkem. Již předtím na různých postech pracoval přes 17 let u společnosti Activision. Zde si můžete přečíst rozhovor, který s ním Wargaming dříve udělal. Pracoval mimo jiné jako výkonný producent pro herní sérii Call of Duty na konzole i PC a vykonával funkci vice prezidenta pro marvelovské hry a Destiny.

„Díky ohromnému úspěchu, který World of Tanks: Blitz v posledních letech zaznamenal, nemusí studio MS-1 zůstat jenom u práce na této hře, ale taky se může pustit do větších plánů a vyvíjet dvě mobilní akční hry/střílečky, které zatím nejsou oznámené. Abychom podpořili růst studia a zvládli tyto ambiciózní projekty, chystáme se nabírat nové lidi do všech poboček, přičemž soustředit se budeme hlavně na naši novou pobočku ve Vilniusu,“ komentuje otevření nové kanceláře Thaine Lyman, CEO studia MS-1. Na stránkách firmy je už nyní dlouhý seznam volných pozic pro tuto pobočku.

Cílem týmu MS-1 je vytvořit přátelské, stmelující prostředí. V kancelářích na vilniuské adrese má totiž pracovat stovka zaměstnanců různých kultur z celého světa. Od této rozmanitosti uvnitř týmu Wargaming očekává tvorbu stejně rozmanitých her, které zasáhnou širokou škálu hráčského publika. Celou vilniuskou divizi pak povede Mantas Katinas, bývalý ředitel Lithuania Investuok – litevské vládní organizace, jež pomáhá zahraničním firmám s otevřením byznysu v Litvě.

Mr_Missclick

Nejmladší člen redakce a v hloubi duše srdcař, který jestli něco neumí, tak je to lítat hlavou v oblacích. Tanky jsou pro něj mozková vypínačka po práci.