World of Tanks

Překvapení

Zachytili jsme velice zajímavé zprávy z ruskojazyčného serveru WoTyerunda.ru

V další iteraci test serveru by měli do budoucí aktualizace přidat spoustu věcí. WarGaming sice od dob Rubiconu nechce aktualizace pojmenovávat, ale tato bude výjimkou. Její jméno bude “По желанию игроков” neboli “Na přání hráčů”. Zřejmě chtějí alespoň trochu kompenzovat jiné věci, které se ve hře objevily nebo objeví i přes odpor komunity, jak uvádí zástupce vývojářů, jenž má tuto část aktualizace na starost, FctDev Sergej Obmanutyj (вымышленный разработчик Сергей Oбманутый) . Na co se tedy můžeme těšit?

Drobné úpravy se týkají rozhraní hry. Budeme si moci vybrat, jestli chceme používat současné obrovské grafické dlaždice, do nichž se často ani nevejde příslušný text nebo starou přehlednou, čistě textovou, variantu rozhraní misí, skladu a obchodu bez grafiky. Hráči sami se tedy budou moci rozhodnout, jestli chtějí zadání dostávat ve formě nic neříkajících obrázků nebo opravdových informací. To je jistě skvělá zpráva. A aby toho nebylo málo, nově ve skladu půjde po 100 kreditech prodat opravdu všechno harampádí, které tam překáží, tedy i nápisy, emblémy, bláznivé fotbalové kamufláže, blueprinty po jednotlivých kusech a dokonce i směrnice pro tank a posádku.

Vrátí se některé staré varianty map, a hráč si sám bude moci vybrat, kterou verzi bude chtít hrát. Předběžně se jedná o Fjordy, Erlenberg a Rybářský přístav, navíc by hráči starých map měli mít k dispozici Bažinu, Jižní pobřeží a Komarin. Osobně se mi po staré variantě Erlenbergu stýská opravdu hodně a tahle zpráva mi udělala velikou radost. Map se týká ještě další úprava – nově půjde zablokovat až deset map a budete si moci zvolit i tři mapy preferované. Na ty vás pak matchmaker bude přiřazovat přednostně jakmile se objeví v rotaci. Zároveň si hráč bude moci zvolit, zda chce hrát současný šablonový matchmaker, kde je na obou stranách stejný počet tříd vozidel a má menší šanci být top tier, nebo starou divokou, ale tak zábavnou variantu z aktualizace 0.9.17 kde byly balancované jen artiny a skauti a jinak týmy mohly dostávat různé počty MT HT a TD, nebylo žádné pravidlo, kolik bude kterých tierů v bitvě, takže jste se mohli ocitnout s vaším Mausem mezi samými osmičkami a devítkami a šance být TOP/MID/LOW tier byly vyrovnané.

Artyhateři a křiklouni podobného ražení se konečně dočkají svého snu a do nastavení hry bude přidána možnost zvolit si hru pouze v bitvách bez dělostřelectva. Aby nezdržovali ostatní hráče, budou pak prostě čekat ve frontě, dokud MM nevytvoří sám od sebe bitvu bez artyn a teprve potom hráče do takové bitvy zkusí přiřadit. Bude to tedy možná dlouhé čekání, ale artyhaterům se jistě vyplatí si na svůj WoT ráj počkat. Aby nemuseli čekat tak dlouho, zkusí WarGaming počet artyn redukovat odstraněním veškerých osobních misí které jsou určené pouze pro dělostřelectvo nebo se s dělostřelectvem velmi dobře plní, a nahrazením těchto misí jinými, určenými pro jiné třídy tanků. Takže už žádné ochromení v kampani osobních misí.

Nejzajímavější novinku si samozřejmě necháváme na závěr. Aktualizace totiž řeší i další velice palčivý problém hry, a to kolová vozidla. Vývojáři jsou si vědomi toho, že tato třída v podstatě pohřbila všechny ostatní lehké tanky, a tak stávající stroje razantně změní. Vzali si k tomu inspiraci z reálných událostí a za vzor použili reálný stroj francouzské armády. Když totiž zemřel Francouzský prezident generál Charles de Gaulle, nevezli jeho rakev během pohřebního průvodu na lafetě děla, jak je běžně u státních vojenských pohřbů zvykem, ale právě na speciálně upraveném vozidle EBR. V tomto smyslu tedy budou přepracována všechna kolová vozidla ve hře, bude jim odstraněna věž a dělo a tyto části budou nahrazeny rakví a mrtvým velitelem. Příslušně se samozřejmně upraví i hodnoty dohledu. Problém EBRů tedy bude vyřešen v naprosté shodě s jejich současným dopadem na hru. Aby to majitelům premiové varianty těchto vozítek nebylo líto, bude jim přepracování jejich premiáku kompenzováno a po vyplnění žádosti jim WarGaming zašle zdarma stavebnici pohřební varianty vozidla.

Pokud vás některá část článku pobouřila, vzpomeňte si, jaké máme dnes datum 🙂 Pokud jste celou kulišárnu odhalili včas, doufáme že jste se pobavili. Nic z toho pochopitelně není pravda. Možná bohužel. Přejeme vám, ať apríl přežijete v klidu, s humorem a bez toho, že by vás někdo na něco nachytal.

3.2 11 votes
Article Rating
14 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments