Nedělní infoWorld of Tanks

Rejnokův nedělní připínáček

Je tady nedělní poledne, čas na Rejnokův připínáček. 

Dnešní připínáček bude trošku jiný. Bude to spíše zamyšlení než informace.

Skončil Černý trh, kdy poslední nabídkou byl speciální klíč. To by samo o sobě nebylo nic, co by stálo za pozornost, ale… Kdo si pořídil tento klíč, dostal možnost vybrat si z pěti tanků (které byly předchozí roky k dispozici v rámci nabídky). Podotýkám, že některé tanky byly, a to je velmi důležité slovo, velmi vzácné. Příkladem mohou být Su76i, Pz.Kpfw. V / IV, Type 59 G.

Bohužel po posledním dnu trhu, se situace změnila. Pokud vám bitva na obrázku níže přijde jako bitva s tanky, které bylo velmi obtížné, ne-li nemožné, získat, tak nejste sami, kdo se diví. Podobné bitvy byly i s Typem 59G na osmé úrovni.

Z mého pohledu podobná věc znamená jediné. WG mi ukázalo, že nemá smysl sbírat jakékoli tanky, protože nic není “sběratelský kousek”. V rámci prvního Černého trhu se Type prodával za 25 000 zlatých, ve druhém byl v aukci s vyvolávací cenou 25 000 zlatých a nyní se nabízel jako varianta pro každého, kdo bude mít trochu štěstí. Podobně ostatní tanky. Z mého pohledu to je poslední kousek do sbírky, který ukazuje, že nic není a nebude exkluzivní, když to přinese nějaké to euro nebo rubl. Píši sám za sebe, když říkám, že kupovat tanky pro mě ztratilo smysl. A to píši s vědomím, že mám 38 prémiových tanků osmé úrovně, celkem 77 (bez trojek, které se rozdávaly zdarma).

Na podobné úvahy mne přivedlo i video od polského hráče Fame – KamilaEatera, který se zamýšlel nad tím, proč uvažuje o tom, že přestane hrát turnaje. Pokud chce být profesionální hráč, musí se připravovat a věnovat hře spoustu času, musí trénovat. tak jak většina z nás hraje pro to, aby se pobavila, pro hráče je to práce. A počet turnajů a jejich odměny natolik klesly, že již pro spoustu profesionálů nejsou rentabilní a nevyplatí se jim do hry investovat tolik času a úsilí. Na jednu stranu je to dobrá zpráva pro ty, kteří se turnajů účastní pro zábavu, na stranu druhou nevím, proč se podobné věci omezují, jaký to má důvod. Doposud jsem o tom nepřemýšlel, možná to je jen proto, že se WG turnaje nevyplatí. Ale je to svým způsobem reklama zadarmo, ne?

 

Ještě se chci vrátit k již skončenému trhu. Někteří hráči našli možnost, jak vydělat  pár zlatých.  Jak toho dosáhli?  Popíši případ s IS6 B, kde bylo možno “směnit” 8 000 bonů za 10 600 zlatých. Jak? Poměrně jednoduše. Hráč si koupil klíč, otevřel dodávky s tanky a pokud nenašel ten, který chtěl, ale našel tank, který byl v bonovém obchodě, šel do obchodu a tam si onen tank za bony koupil. V případě zmíněné IS6 B tedy utratil  8000 bonů.  Ve skladě si  vybral IS6 B, kterou ale měl v garáži, takže  získal náhradu ve zlatých ve výši 10 600. Jinými slovy utratil sice 8 000 bonů, ale získal 5 600 zlatých. Odečetl jsem náklady na klíč. Pokud by mu padl tank, který chtěl, stál by ho právě těch 5 000 zlatých, případně kredity na otevírání slotů.

Já vím, že dnes je to spíše zamyšlení, ale nedalo mi to se s vámi podělit o to, jak přemýšlím o tom, co se děje v mé, ještě pořád oblíbené, hře. A jen doufám, že budoucnost ukáže, že jsem se mýlil, že situace není až tak špatná, jak si myslím a jak jsem ji popsal. Jsem optimista, takže třeba opravdu přijde doba, kdy nás zase bude bavit usedat k tankům, povídat si s přáteli a získávat kredity a odměny za to, že člověk příjemně tráví čas. Což mi připomíná, že chci poděkovat všem, kteří se s námi účastnili pátečního streamu s DoktoremKevinou, kdy jsme hráli v četách proti sobě a náramně jsme se bavili. Jestli se chcete také přidat, není nic jednoduššího než se připojit k nám na Discord, kde se dozvíte podrobnější informace a třeba se k nám do hry přidáte. Jste zváni.

Loučím se s přáním hezkého dne a pokud budete obědvat, tak i s přáním dobré chuti.

Zdroj:

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

3.3 6 votes
Article Rating
35 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments