Common TestWorld of Tanks

Aktualizace 1.11.1 – 2D styly

Jak již jsme informovali, v nové aktualizaci se objevují také další 2D styly, nehistorické a zasvěcené různým událostem. Pojďte se na ně podívat blíže a přečtěte si, k čemu se vážou.

Generál Mráz (General Frost)

Unikátní celoroční styl určený k oslavě Dne obránců vlasti 2021. Tento styl je považovaný za nehistorický. Technická hodnota je 1 750 zlatých. Styl by měl být k dispozici pro vozidla všech úrovní a národů.

Ruské zimy hrály v průběhu let klíčovou roli v mnoha vojenských kampaních. Během Velké severní války v letech 1700–1721 zničila extrémní zima téměř polovinu švédské armády krále Karla XII. V roce 1812 teploty pod nulou zmrazily Napoleonovu armádu a zima 1941–1942 zastavila německou strategii Blitzkrieg. Generálové západoevropských armád často uvádějí pronikavou zimu jako hlavní důvod svých porážek. Vojáci onemocněli a zařízení přestala fungovat. Proto vznikl fiktivní generál Mráz, aby zosobnil ruskou zimu, která vytrhla vítězství z rukou nepřítele.

 

Stroj na lásku (Love Machine)

Dalším novým maskováním je Stroj na lásku. Maskování je speciálně připravené na památku 14. února na Svatého Valentýna.  Jedná se o další celoroční nehistorický styl, jehož technická hodnota je stanovena na 1 250 zlatých.  Styl by měl být k dispozici pro vozidla všech úrovní a národů.

Den svatého Valentýna (nebo jednoduše Svatý Valentýn) se slaví 14. února. Legenda o tomto dni existuje už od doby Claudia II., násilnického římského císaře. Myslel si, že muži bez manželek a rodin jsou v boji zuřivější, a proto zakázal jakékoli sňatky. Polní lékař a kněz jménem Valentýn pokračoval navzdory zákazu  v tajném oddávání zamilovaných. Když se rozkřiklo, že porušuje nařízení císaře, byl Valentýn odsouzen k smrti. Zatímco čekal na popravu ve vězení, seznámil se s dcerou žalářníka Julií. Té napsal první „valentýnku“: milostný dopis na kousku papíru ve tvaru srdce. Julie dopis obdržela až po Valentýnově popravě – 14. února 269.

 

Karnevalový den a Karnevalová noc (Carnival Day i Carnival Night)

Dalším novým maskováním je Karnevalový den a noc.  Maskování má připomínat tradice karnevalu. Jedná se o další celoroční nehistorický styl, jehož technická hodnota je stanovena na 1 250 zlatých. Styl by měl být k dispozici pro vozidla všech úrovní a národů. Jde o dva styly určené pro den a noc.

Karnevalový den:

 

Karneval je sváteční období v západní a střední Evropě i v Latinské Americe. Když začal, představoval poslední období hodování a oslav před půstem. V den karnevalu se lidé oblékají do barevných kostýmů, aby zpívali, tančili a pochodovali na ulicích. Dnes je karneval v Rio de Janeiru jedním z největších a nejznámějších na světě. Každý rok se ho účastní více než 4 miliony lidí.

Karnevalová noc:

 

V mnoha křesťanských zemích se karneval koná před půstem. Oslava vždy zahrnuje oblékání, účast na maškarádách a radostná vystoupení. Tradice přehlídek se zrodila v Evropě. V den karnevalu lidé schovávali tváře pod maskami a šli do města, aby se zúčastnili masivních oslav, zpěvu, tance a rozhovoru s lidmi z různých sociálních skupin.

 

Masopust (Maslenitsa)

Masopust, jak už název říká, vznikl jako připomenutí svátku vyhánění zimy – Masopustu. Tento styl je zařazen jako nehistorický. Technická hodnota je 1 750 zlatých. Styl by měl být k dispozici pro vozidla všech úrovní a národů.

Masopust (maslenitsa) je jedním z nejstarších (a nejživějších) slovanských svátků. Má svůj původ v pohanské tradici a přetrvává i po přijetí křesťanství. Masopust se slaví 7 dní. Lidé tento týden považují za přechod mezi zimou a jarem. Nejčastěji se lidé během Masopustu baví pěstními souboji, jízdě na saních a běhu na chůdách. Hoří ohně a peče se nespočetného množství bliny (placky podobné palačinkám).

 

Velká vlna (Great Wave)

Poslední ze stylů, o kterých se zmíním, je Velká vlna (Great Wave). Tento celoroční styl byl inspirován orientálním uměním. Opět jde o nehistorickou kamufláž, jejíž technická hodnota je 1 750 zlatých. Styl by měl být k dispozici pro vozidla všech úrovní a národů.

Dřevotisk velkých vln z Kanagawy, s nímž začal japonský umělec Katsushika Hokusai, je jedním z nejpopulárnějších a nejznámějších druhů japonského umění. Poprvé se veřejnosti představil v roce 1832. Jeho díla jsou široce uznávána po celém světě a kopie jeho výtvorů  jsou v mnoha slavných muzeích. Postupně se tento styl zobrazování vln stal nedílnou součástí japonské kultury.

 

Tak jak se vám líbí? Zaujal vás nějaký styl? Podělte se s námi v komentářích.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

3.7 3 votes
Article Rating
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments