NázorOstatníWorld of Tanks

Oslavy 10. výročí World of Tanks – Názor

Včera 11.10.2020 skončily oslavy 10. výročí World of Tanks, které začaly 14.4.2020. Četl jsem mnoho názorů, že tyto oslavy jsou hodně slabé, ale narazil jsem i na názor proti proudu, který mne zaujal.

Když pominu, že je to názor zaměstnance WG, který musí „držet basu“, rozhodl jsem se podívat se na celé oslavy trochu blíže a zkusit zjistit, co vlastně hráči v rámci oslav skutečně obdrželi přímo ve hře, aniž by za to museli platit. Samozřejmě Battle Pass, Tank Rewards, Front Line, Ocelový lovec, víkendové slevy a další „standardní“ akce, které se teď již opakují každý rok, nepočítám.

Samotné oslavy proběhly v hlavních pěti fázích, během nichž hráči mohli získat klíče (za každou fázi jeden) a průběžně narozeninové mince. Obvykle každý měsíc byl týden speciálních misí a další 3 týdny probíhaly jednoduché denní nebo víkendové mise. I když poslední dobou nejsem příliš aktivní hráč, tak jsem splnil všechny „klíčové“ mise a vyjezdil jsem si celkem přes 3.000 narozeninových mincí.

Navíc každý, kdo se přihlásil do hry od 17.8. dostal 7 dárkových tanků (6x staré tier II a III a 1x Valiant tier V). Pokud hráč některý z tanků již měl, dostal za něj 100.000 kreditů, místo na stání a 250 narozeninových mincí. V součtu tak veteráni dostali až 600.000 kreditů, 6 míst na stání, tank Valiant a 1.500 mincí. Dále ještě byla možnost si plněním dalších misí vyjezdit tank A46 nebo si jej pořídit za 1.500 mincí.

Současně probíhala od 12.8.2020 po 10 dnů akce, kdy se stačilo jen přihlásit do hry a hráč dostal jeden den prémiového účtu, tedy až 10 dnů PÚ.

V řeči čísel to znamená, že hráči v rámci oslav mohli obdržet:

5 klíčů, za něž dostali 3D styl na devítkový tank T30 a speciální medaili strážce klíčů

7 tanků v prodejní hodnotě 704.000 kreditů (veteráni jako já až 600.000 za tančíky + 300.000 za Valiant)

A46 v prodejní hodnotě 600.000 kreditů

8 garážových stání

10 dnů PÚ

Za narozeninové mince se daly dále pořídit různé kamufláže, obtisky nebo směrnice, ale vše bez možnosti prodeje, tedy bez dopadu na kredity. Navíc kamufláže vesměs žertovného stylu na tanky, které se dnes již nehrají jako KV-5, M6A2E1, IS-6 či TOG II. U mincí ještě zůstanu; již na začátku oslav, tedy v dubnu, hráči upozorňovali, že odměny za mince nejdou nakupovat množstevně jako např. spotřební doplňky a další věci ve hře, ale po jednom kuse, což znamená na 3 kliknutí – na danou věc, pak tlačítko Koupit a pak ještě Potvrdit. Celý tento proces trvá kolem tří vteřin, když se hráč skutečně snaží. Jak píšu výše, měl jsem přes 3.000 narozeninových mincí, tudíž u mne to trvalo cca 10 minut, než jsem naklikal 150 směrnic (nákupní cena 3.000.000 kreditů). Je škoda, že ani za ½ roku opakovaných připomínek nedokázalo WG zařídit tak jednoduchou věc, kterou u jiných prvků v obchodě běžně používají, anebo alespoň ani nevysvětlí, proč to nejde.

Pokud se podíváte zpětně např. na 7., 8. nebo 9. výročí, tak 10. výročí v porovnání rozhodně není špatné. Jednorázová odměna v tančíkách v hodnotě 704.000 kreditů a 7 garážových stání doslova za nic není špatná, zbytek byl podmíněn grindicími misemi v délce de facto půl roku, což pro někoho nemusí být ani motivující ani dostupné.

Osobně si myslím, že akce mohla být skvělá, ale zapadla v množství ostatních akcí (i díky své délce ½ roku), kterých je doslova přehršel a bohužel došlo k tomu, na co již mnozí dávno upozorňovali, že všeho moc škodí, přestane motivovat, a naopak začne unavovat a odpuzovat. Odměnové tančíky co hráči dostali jsou částečně degradovány tím, že nízké tiery WG zničilo tak, že se skoro nehrají a tudíž praktické upotřebení tyto tanky mají pouze pro skutečné sběratele. Další obrovské mínus je ve formě podávání informací. Nikdo vlastně ani nevěděl, jestli je vrcholem oslav styl na tank, který se nehraje a zbytečná medaile, anebo má smysl snažit se, a na konci získat nějakou výjimečnou odměnu. Osobně jsem se snažil získat 5 klíčů jen kvůli možnosti, že na konci bude šance za tyto klíče získat něco výjimečného, nějaký tank. To se bohužel stalo jen částečně, kdy za mince jste si mohli pořídit A46 bez dalšího grindu.

Mimochodem, u mincí se stala ještě jedna zajímavá věc pod vedením komunitních pracovníků. Opakovaně se objevily články, které nabádaly hráče, aby utratili své narozeninové mince (první již 27. května). Pokud to hráči skutečně udělali, dostali se do problémů u akce při získání „Narozeninového dárku k 10. výročí“, která běžela od 27. srpna. Osobně znám jednoho člověka, který všechny mince po získání 3. klíče utratil, v srpnu jel na dovolenou a tank A46 nezískal právě díky nabádání od WG a zcela nedostatečným informacím…

A nyní se vrátím k počátečnímu příspěvku naší komunitní manažerky Sstyx, která je spokojená s tím, co při oslavách dostala. Jako veteránka a sběratelka dostala asi to co já, tedy 600.000 kreditů, tanky Valiant a A46, 10 dnů PÚ, 6 garážových stání, nepotřebný 3D styl a medaili. Jen mi není úplně jasné, co získala toho „celkem hodně“, co mohla i prodávat.

Jak jste s oslavami 10. výročí spokojeni vy z pohledu akcí uskutečněných skutečně jen 1x za deset let? Sedli jste si z toho „na zadek“?

Jmeno1

0 0 votes
Article Rating
14 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments