OstatníWorld of Tanks

Není všechno ban, co se třpytí.

WarGaming se velmi rád odvolává na neomylnost svého anti-cheat systému.

V naší komunitě o tom víme své. Ale dnes se nebudeme bavit o jednom kontributorovi, k němuž je WG systém slepý, ani o tom, proč se tak děje. Ani o tom, že WarGaming uvádí různá čísla stran chybných detekcí jeho anti-cheat systému, od “lepší než 0.01%” až po “kolem 2%”. Vrátíme se k tématu banů po poslední klanové kampani na RU serveru, respektive k té jejich části za hraní na cizím účtu.

V předchozím článku na toto téma jsem vás seznámil s rozdílným přístupem a rozdíly v licenční smlouvě v různých regionech. Na RU serverech bylo za sdílení účtů během hraní kampaně zabanováno 1239 účtů v tak zvané “čtrnáct-a-půlté” vlně banů. Jak se zdá, alespoň u některých se systém znovu “netrefil”. A nebo podvodníci našli výmluvu, na kterou WarGaming naletěl. A to výmluvu velmi prostou – VPN. Pro ty, kteří se v podobných zkratkách vyznáte asi stejně jako já – znamená to Virtual Private Network a je to technologie, která mimo jiné umožní změnit vaši internetovou adresu tak, aby vypadala, jako že se přihlašujete z jiného místa, případně i státu či kontinentu. V Rusku je poměrně hojně používaná, zejména k odblokování zahraničních stránek nebo služeb, které jinak běžně v Rusku nebo pro Rusy nejsou přístupné.

Tato jednoduchá výmluva – nebo reálný důvod – stačila k tomu, aby některým hráčům byly bany smazány, byly jim navráceny body slávy a veškeré odměny získané v kampani, plus týden premium účtu jako omluva. Ovšem s více než týdenním zpožděním kvůli chybám a vytíženosti ruské hráčské podpory. Stačilo doložit používání VPN… tedy někomu. Zdá se, že rušení banů je jaksi… selektivní. Někomu ano, někomu ne. Každopádně to dává – další – podnět k zamyšlení, kolik omylů se mohlo stát během předchozích čtrnácti vln banů i u nás. Jestli náhodou někteří z těch, co si stěžovali na ban za čistou hru nebo “Aslaina”, nebyli opravdu nevinní… O tom, že obřímí množství podvodníků systému stále uniká, se netřeba bavit, to víme jistě. Ale co když některé jeho úlovky nejsou tak docela úlovky, ale oběti? Je opravdu systém natolik spolehlivý, aby se na jeho “neomylnost” šlo spolehnout, když už zasáhne?

 

Volný překlad textu v obrázku vlevo  (druhý je stejný jen zobrazený na tabletu)

(hráč) Lurito : Dobrý den. Jaké důkazy vám mám poskytnout, abyste zrušili ban na mém účtu? Během eventu jsem hrál sám, nikomu jsem svůj účet nepůjčil. Prosím, prověřte to a zrušte mi ban. Hrál jsem během eventu od 14:00 do 2:00. Věnoval jsem tomu dva týdny. Prosím ověřte mou polohu a proveďte znovu kontrolu mého účtu. Mohu poskytnout všechna data ukazující, na kterém počítači jsem se připojoval. Také jsem měnil poskytovatele připojení, možná vznikl problém tady. Mohu to dokázat jestli je to potřeba. Prověřte ze kterého počítače jsem hrál, byl to pořád ten samý. Stačí prověřit MAC adresu mého počítače, neměnila se. Je možné že byla zapnuta VPN, ale to se muselo stát automaticky kvůli Windows, já osobně jsem jí nezapínal. Je možné že se změnilo nastavení při obnově Windows. Předem děkuji. Čekám pozitivní odpověď.

(zaměstnanec podpory) Jekatěrina Boropajeva : Dobrý den. Potřebovali jsme delší čas k provedení doplňkové kontroly a poskytnutí odpovědi. Kvůli výsledku této kontroly jsme zvolili řešení vrátit vám získané body slávy. Též vám budou připsány ostatní odměny (bony, medaile, kamufláže a tak dále) podle místa v žebříčku, které byste zaujal, pokud by vám body slávy nebyly odebrány. Také obdržíte 7 dní premiového účtu. Omlouvám se za vznik této situace a způsobené problémy. Všechny změny budou provedeny do konce tohoto týdne. Získané body slávy můžete vyměnit za odměny v herním klientovi. Děkuji vám za odvolání se.


Za upozornění na příslušné zdroje opět děkuji Jmeno1

Zdroj:
0 0 votes
Article Rating
11 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments