RecenzeWorld of Tanks

Je dostatečná odměna za hodnocené bitvy Kampfpanzer 50t ?

Německý střední tank pro vyvolené. 

 

Před několika týdny skončila třetí – a poslední – část sezóny hodnocených bitev roku 2019/2020. Pro hráče, kteří byli úspěšní minimálně ve dvou ze tří částí hodnocených bitev a získali dostatek hodnostních žetonů, jež se získávaly za postup a umístění v ligách hodocených bitev a to alespoň 12 ks, dostali včetně dalších odměn i tuto německou devítku do garáže. Což pravděpodobně zapříčinilo, že tento tank nebude vlastnit úplně každý. A já sám i přes poměrně intenzivní hraní v období, kdy se tyto odměny dostávaly, jsem zatím moc těchto tanků na randomu nepotkal. Já sám jsem nechtěl dělat recenzi na tank, který jsem nehrál a proto jsem počkal s recenzí do doby, než i já sám s tímto tankem nahraju pár desítek bitev. Mimo jiné se k této odměně patřily dva kusy fialové výbavy v případě 12-ti bodové odměny a v případě 20-ti bodové 3 kusy fialové výbavy. Tolik asi stručně k tomu, jak se tento tank dal získat a nyní se pojďme podívat na můj úhel pohledu na tento tank po několika desítkách bitev.

Nestandartně začneme představením tohoto tanku, jelikož mnoho hráčů ani neví, že je tento tank ve hře. Jedná se o německý střední tank 9. tieru se 105 mm kanonem, alfou 320 na poškození, 8° depresí děla, základním dohledem 400m, slušnou mobilitou a na střední tank 9. tieru velmi slušně pancéřovanou věží.

Klady

Dobrý pancíř věže, při hulldownové pozici sem se až divil, jaké penetrace a kalibry jsem dokázal odrazit. Ano, heat s penetrací 320 mm vás pravděpodobně probije, ale v dobré pozici jsem odrážel i standartní penetraci desítkových tanků. Přední pancíř věže činí 250 mm. Je na většině map dostačující a v kombinaci s tvrdou věží je to velice příjemné. Dělo má dost dobrou průbojnost 268 mm na základní munici a 310 mm na heat munici, což je parádní hodnota na tieru 9. Dělo se chová příjemně a je relativně spolehlivé. Bohužel nemá tak dobré chování jako například dělo u tanku E50, což je trochu zklamání vzhledem k tomu, že tento tank má o pouhých 70 bodů nižší poškození než zmiňované E50. Díky 400 m základního dohledu se bez větších problémů s posádkou, která má perky na dohled dostanete na 445 m + bez optiky. S optikou se dá dosáhnout více jak 480 m dohledu. Osobně jsem se smířil s o něco menším dohledem a do stroje jsem si dal ventilaci a to z důvodů zmíněných níže v záporech. Další z kladů je pohledný až sympatický vzhled tanku, korba a věž potažena maskovací sítí vypadá na tanku opravdu krásně. Velice slušné maskování: 28% za pohybu a 36% při stání.

Zápory

Pro mě největší zklamání ani není poškození na ránu, která činí 320, ale zejména jeho slabé poškození za minutu. Které v porovnání s ostatními devítkovými střeďáky značně pokulhává. S bratry ve zbrani, nabijákem a čokoládou jsem se dostal na pouhých 2889 DPM, což je skoro o ránu za minutu menší poškození jako u valné části devítkových středních tanků. A to vidím jako největší problém v konkurenceschopnosti tohoto stroje. Na druhou stranu je to určitý prvek balancu u tohoto stroje.

Závěr

Za mě poměrně zábavný tančík na hraní, který mně svým herním stylem sedí a v mnoha případech mě překvapila jeho solidní věž. Ale zároveň jsem občas bojoval s jeho malou alfou v poměru s rychlostí nabití. I přesto se dá s tímto tankem nasřílet nějaká ta DMG. Ale obecně se mi asi příjemněji hraje s E50. Možná se budete ptát, jestli je tento tank adekvátní odměnou za úspěchy v hodnocených bitvách, ale já vám na tuto otázku dokáži jen těžko odpovědět. Člověku, který by se zeptal, zda-li se vyplatí jezdit hodnocené bitvy jen kvůli tomuto tanku, bych řekl, že ne. I tak se jedná o velice slušný stroj, který až na své poškození zapadá do dnešní mety hry (pevná věž, deprese a kvalitní dělo). A je asi dobře, že tento tank není nějak extra OP už jen z důvodu toho, že většina hráčů, kteří na tento tank dosáhnou, jsou velice slušnými hráči a proto WG nechce, aby měli nejlepší hráči za každou cenu ty nejlepší tanky. Doufám že se vám bude stručná recenze líbit.  S pozdravem váš hleda_se_Dorien.

0 0 votes
Article Rating
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments