OznámeníWorld of Tanks

Nový devítkový Švéd

Velitelé! Dnes do vřavy Supertestu vstupuje nový vyzyvatel: Strv K, švédský těžký tank IX. úrovně.

 

Je sestaven z věže britského tanku Centurion usazené na švédské korbě Kranvagn, takže se v podstatě jedná o hybridní vozidlo. Tank Strv K je vybaven upraveným 105mm dělem L7, schopným způsobit průměrně 390 HP poškození jednou střelou. Standardní podkaliberní granáty dokáží prostřelit 249 mm nepřátelského pancíře a speciální podkaliberní munice až 298 mm. Za zmínku stojí i přesnost děla (0,35) a doba potřebná k zamíření (1,8 sekundy). Opětovné nabití trvá tanku Strv K 10,6 sekundy. Jeho dohled je slušných 400 m.

 

Na těžký tank má ovšem tento hrdina dost mizernou ochranu korby: přední pancíř tanku Strv K je silný pouhých 90 mm, takže si dávejte pozor, co ze sebe nepříteli ukážete. Věž je s 254mm pancířem mnohem odolnější. Spolu se záporným náměrem děla -10 stupňů je jasné, že vozidlo bude vyhovovat zejména určitým herním stylům. Výdrž Strv K není ani výborná, ani příšerná (1850 HP), měrný výkon (14,9 koní na tunu) i nejvyšší rychlost (40 km/h) se nicméně k označení „výborné“ docela blíží.

 

Díky své dynamičnosti může Strv K rychle obsadit nejlepší střelecké pozice (ideálně takové, v nichž budou chráněny jeho méně odolné části). Díky pancíři věže a zápornému náměru děla může tento Švéd excelovat při hře založené na terénu – a díky spolehlivému dělu bude nepříteli způsobovat stabilní hodnoty poškození.

 

Sstyx

Jsem dlouholetá hráčka WoT, která ráda hledá informace a ty následně předává ostatním. Naleznete mě na FB - https://www.facebook.com/Sstyxina/ , Discordu - https://discord.gg/yUXDURh .

0 0 votes
Article Rating
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments