World of Tanks

Kompletní parametry ISU-152K

Dnes se na supertestu objevil “nový” tank ISU-152 K, nyní se na něj podíváme podrobněji.

Začnu možná zvláštně. Citací článku Wargamingu ze srpna roku 2017, z doby příchodu aktualizace 0.9.20.

Dělo BL-10 u ISU-152 na tieru VIII bude nahrazeno 152 mm D-4S. … Současná penetrace u děla BL-10 (286 mm) na tieru VIII v kombinaci se alfou 750 HP je příliš efektivní.

Inu dobrá, na tanku z vývojového stromu jsou parametry děla příliš efektivní. Proto přidáme původní ISU nějaké to HP navíc a vrátíme jí jako premiový stroj. Miluju tenhle WG humor. Pravda, dělo BL-10 je méně přesné a pomaleji zaměřuje než to současné ve hře, a rychlost couvání je srovnatelná s rychlostí pohybu ledovců, ale o tom ISU není. ISU vždy byla a vypadá to že i bude o BL-10, jen ta budoucí je podmíněná kreditní kartou.

Historicky se údajně má jednat o modernizaci stroje z let 1955-1958 pod názvem Objekt 241K. Druho-válečnému stíhači tanků postaveném na podvozku tanku IS měla modernizace zajistit vyšší palebnou sílu, nová vnitřní výbava zvýšit jeho bojovou efektivitu, a navíc zjednodušit a zefektivnit výrobu, protože větší počet dílů měl být společný s tehdy vyráběnými a vyvíjenými stroji jako Т-10 nebo Т-54. Jako zajímavost jde uvést že v rámci modernizace se zvýšil počet vezených nábojů z 20 na 30 kusů, což přesně odpovídá rozdílnému počtu nábojů mezi “obyčejnou” a budoucí premiovou ISU ve hře.

V galerii najdete tabulku srovnání premiových tier 8 stíhačů tanků, pár screenů z garáže kde je vidět ještě nedokončený vizuální model, a parametry chystaného stroje.

0 0 votes
Article Rating
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments