RecenzeWorld of Tanks

IS-5 (Obj. 730), horší než by se mohlo zdát?

Po nedávno skončené kampani pro vás máme recenzi na nejpoužitelnější osmičkový tank, který šlo z kampaně získat.

Tento tank šlo získat z kampaní před třemi a více lety a naposledy po dlouhé odmlce z poslední kampaně, která skončila před cca. týdnem. Za pomoci nového systému skládání tanků během kampaně, kterou WG nově implementovalo.

Jedná se tedy o poměrně starý tank, který je již několik let beze změn parametrů. Mnoho hráčů ani neví, že tento tank existuje a v náhodných bitvách ho vidíme velmi zřídka. Bohužel to není jen kvůli málo vlastníkům tohoto stroje, ale spíš kvůli špatné kvalitě tohoto vozidla. Před čtyřmi lety by se o tomto tanku dalo mluvit jako o obstojném, ale v době největší slávy svého neprémiového bratra IS-3 byl stále jen horší prémiovou kopií. Nejsme na tento tank příliš přísní. Pojďme se společně podívat na jeho parametry.

Klady

Relativně slušná pohyblivost na těžký tank. Solidní DPM, s dobrou posádkou a žrádlem má tento tank až 2400 DPM s nabíjením 9,7s při poškození 390 na výstřel. Když už jsme u palebné síly tohoto vozidla, osobně jako klad beru rychlost základní munice APCR. A slušnou penetraci na goldové munici 270 mm. Bystřejší z vás poznali, že tyto atributy děla má i IS-3A. Co se pancíře týče, tak má tento tank o kapku lepší horní plát a určitě vás v některých situacích podrží, bohužel má ale podstatný weakspot. Totéž ale nemůžeme říct o jeho věži, která je víceméně slabší než u IS-3.

Zápory

Neskutečně špatné chování děla a jeho celková spolehlivost, která mě občas při hraní tohoto stroje doháněla k šílenství. Velmi slabý dohled, ale na ten jsme u ruských těžkých tanků zvyklí, jen 360 m v základu. Pouze 5° deprese děla. Poměrně velký weakspot na horním plátu než např. u Defendera. A bohužel velmi špatně opancéřovaný gunmantlet. Papírově možná tento tank nevypadá tak špatně, ale realita je trošku jiná. A i s oběma zavřenýma očima se stále nemohu zbavit dojmu, že je tento tank horší kopií IS-3.

Závěr

Vyplatí se jezdit kampaň jen kvůli tomuto stroji? Někteří si teď klepou na čelo a ptají se, proč by měli jezdit kampaň jen kvůli osmičce. Starší hráči ale ví, že i kvůli tomuto tanku se jezdila samostatná kampaň. To ale ve hře nejezdil žádný Defender nebo Obj.703 II. V dnešní době je tento tank, který nedominoval v době své největší slávy, pouze dalším tankem do sbírky potencionálních sběratelů. A to i přesto, že by se dal využít na případné vydělávání kreditů, které má tento tank zvýšené jako ostatní prémiové osmičky. Já osobně jsem tento tank získal v kampani před cca. čtyřmi roky. Po odehrání cca. 40 her jsem tento tank minimálně 2 roky nevytáhl z garáže a bohužel k tomu není sebemenší důvod. S pozdravem váš hleda_se_Dorien.

Zdroj:
0 0 votes
Article Rating
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments