NázorVelký rebalancWorld of Tanks

Trochu jiný pohled na SB

O SB se mluví hodně a nejen tady, se svolením autora, jsem si dovolil publikovat jeho postoj k testování.

Takže jsem odjel pár bitev na Sandboxu s tím rebalancem a první dojmy:

I na to, že je to test, prudce klesla spotřeba gold ammo u běžných tanků, dost lidí se snaží o max poškození s normální municí a to i v případě, že jedete s Type 5 nebo Mausem – strašně osvěžující pocit, hře se tím mírně změnila dynamika, lidi míří, manévrují, přemýšlí – ano, i na test serveru – snaží se vás porazit myšlením, ne zmáčknutím dvojky

Artyny

Měl jsem v každé hře aspoň 2 na tým a všechny do jedné střílely gold HE – tedy HE s vyšší dmg a splashem, ale bez stunu – neviděl jsem, že by někdo střílel AP nebo klasické HE se stunem. Jel jsem heavyny a dostával jsem tak 400 dmg splash, 600-700dmg přímý hit

Zvýšená HP

pravdou je, že to asi funguje, lidi hráli překvapivě normálně a snaží se vyšší HP kontrovat klasickou municí, která má vyšší dmg.. ten kdo spamoval jen goldy sice nastřílel, ale na lidi, co stříleli AP a manévrovali se obvykle ve skóre nechytal..

Překvapivé bylo, že najednou si mnoho hráčů bylo ochotno poradit bez goldů i s Mausem nebo 279e a vycházelo jim to.

Přechod na vyšší HP a vyšší dmg klasické munice byl pro mě prakticky instinktivní a pohodový, šlo to hladce. Neměl jsem v těch bitvách pocit, že něco najednou nevím nebo neumím.

Jsou to pouze první dojmy a víte, že jsem kritik WoT, ale musím říct, že jsem test server vypínal s překvapivě pozitivním dojmem. Pokud nenajdu ještě během pár dalších dní něco zásadní, chystám se dát pozitivní feedback. Ačkoliv řešení to není dokonalé (to by byl velmi komplexní rebalanc všech tanků od tieru 1 do 10, přidání weakspotů a odstranění artyn), je to řešení, které určitě hru posouvá několik kroků správným směrem. Hráčům-veteránům iterace hry, co je na sandboxu, možná trošku připomene WoT ze začátku, kdy se gold ammo nepoužívalo a vítězil pohyb, taktika a znalosti. Velmi osvěžující a znovu podotýkám – to je test server, kde je obvykle kvalita hráčů nižší než na ostrém serveru. Čekal jsem full gold spam a ono nic ..

Makaan_89


Text je původní, tak jak jsme ho převzali. Jen s drobnými úpravami.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments