OstatníVelký rebalancWorld of Tanks

Tři nové tanky na Sandboxu

Z verze hry na Sandboxu vývojáři přemístili 92 strojů do “skryté” sběratelské kategorie. Tři nové naopak přidali do prořídlých vývojových stromů. Následující mini-recenze berte s rezervou, spíše jako další “zápisky nekňubákovy”.

Britský “kavalír”

Do britské linie, jako předchůdce slavného Cromwella ,přišel na pátý tier Cavalier. Herně naprosto odpovídá linii do které přišel a Cromwellovi se podobá nejen vizuálně, ale i stylem hry. Vcelku pohyblivý, po bojišti se můžete pohybovat svižně, ovšem s palebnou silou už je to slabší. Stejně jako u Cromwella dělo neoplývá přesností a za pohybu se dost rozměřuje. Poškození za minutu je podprůměrné, pokud tedy chcete jezdit s druhým klasickým dělem. Protože jako dvě topová děla nám vývojáři přichystali houfnice, což ve spojení s totálním nerfem výbušné HE munice působí jako nepodařený vtip.

 

Americký průkopník

V americké linii těžkých tanků vedoucí na T110E5 je na tieru 4 střední tank T6 Medium. Ovšem díky novému pojetí vývojového stromu tímto tankem prochází prakticky všechny linie, s jedinou výjimkou lehkých tanků. Nezapře v sobě, že patří do Sherman – rodiny tanků, a podle toho se i chová. Trochu neohrabaný, nepříliš svižný, s nijak silným pancířem, krátce typický americký střední tank na nižším tieru. V ničem v podstatě nevyniká, ale nic na něm není ani extrémně zlé. Tedy až na opět se opakující vtip vývojářů. Opět tu máme na výběr v základu dvě děla a jako topové zbraně dvě houfnice. Zatímco u svižného Cavaliera šlo vcelku úspěšně najít si místo, odkud jde do nepřátel střílet do jejich boků a zad, u T6 na to můžete na většině map zapomenout. Upřímně, příliš jsem nepochopil, o čem má tenhle tank být, přiznávám bez vytáček.

 

Základ všeho ruského

Asi nejzábavnějším strojem z nováčků je BT-5, sovětský lehký tank 3.tieru v linii, ze které jde odemknout v podstatě všechny tanky. Zvlášť jsou pouze stíhače a dělostřelectvo, pro odemčení všech ostatních linií musíte přes tento tank projít. BT-5 je vtělená pohyblivost, na každé místo, kam je potřeba se dostat rychle, tak se také rychle dostane.  U tohoto stroje není palebná síla silnou stránkou, ale něco málo nastřílet jde. Spíš je to ale taková otravná vosa, nepůsobí velké poškození, ale vytrvale štípe a vyrušuje soupeře, který se musí zabývat něčím jiným. Bohužel atraktivní vzhled s dvojicí reflektorů platí jen pro základní konfiguraci, topová věž změní vzhled stroje na “obyčejnou” BT. Což je škoda, protože osobně si nedokážu vysvětlit, proč by si jinak někdo nechával tier 3 tank v garáži, než kvůli nějaké jeho zvláštnosti.

 

0 0 votes
Article Rating
13 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments