OznámeníWorld of Tanks

Supertest: Object 752

Dnes se na Supertestu podíváme na sovětský těžký tank IX tieru Object 752.

Typickým rysem tohoto vozidla je jeho oscilační věž a dělo s mechanismem autoloaderu (pro Sověty celkem nezvyklá kombinace). Mechanika nabíjení děla je celkem svižná: 3 náboje, 2,75 sekund mezi výstřely a 21,8 sekund na úplné nabití všech nábojů. Co se týče ostatních statistik – rozptyl děla je 0,4 m na 100 metrů a plné doměření je za 3 sekundy. Základní AP munice má průbojnost 256 mm a speciální APCR munice až 318 mm. Poškození na výstřel je až 440 HP a dohled vozidla je 380 metrů.

Pancíř Obj. 752 je na těžký tank dostatečně silný: až 330 mm pancíř v přední části věže a až 180 mm v přední části trupu. Přesto je lepší mít na pamětí, že za čelním plátem věže je slabě opancéřovaná oscilační část. Takže je lepší vyhledávat spíše boj s nepřítelem na střední vzdálenost. Udržování této vzdálenosti mezi vámi a soupeřem vám nepřinese žádné větší problémy, jelikož s poměrem 17,4 hp výkon/hmotnost to vytáhnete až na rychlost 50 km/h. A deprese děla -8 stupňů vám umožní využívat terénní nerovnosti ve svůj prospěch.

Object 752 v sobě kombinuje agresivitu Sovětů a opatrnost Francouzů. Dynamika jeho kladných stránek vám umožní zaujmout první výhodnou pozici a palebná síla vám během krátké doby umožní udělit velké poškození do nepřátelských řad. Radista v tanku by si přesto měl předem promyslet, v jakém místě si počká na nabití nábojů (samozřejmě zatímco si bude krýt slabá místa). Klíčem k efektivní hře s tímto tankem je rychlá reakce na změny probíhající na bitevním poli a využití těchto změn v kombinaci se silnými stránkami vozidla.

Zdroj:

Sstyx

Jsem dlouholetá hráčka WoT, která ráda hledá informace a ty následně předává ostatním. Naleznete mě na FB - https://www.facebook.com/Sstyxina/ , Discordu - https://discord.gg/yUXDURh .

0 0 votes
Article Rating
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments