OznámeníWorld of Tanks

Supertest: Dva dvouhlavňoví Sověti

Dnes je pro nás speciální den: na Supertest vjíždějí dva sovětské těžké tanky se dvěma děly. Než se na ně podíváme blíže, vysvětlíme vám i nové mechaniky střelby. Vezměte prosím na vědomí, že se charakteristiky mohou měnit v závislosti na testech a zmíněné statistiky níže, se tedy mohou od hracího serveru později lišit.

IS-3 II, HT, IX tier
Nejatraktivnější vlastností těchto dvouhlavňových vozidel je pochopitelně jejich palebná síla. Našlapaný tank IS-3 II, se může pochlubit dvěma děly ráže 122 mm, z nichž každé způsobuje poškození 390 HP. Jedna dobře mířená salva tak dokáže způsobit poškození zhruba 800 HP. Kromě toho, má dělo záviděníhodnou stabilizaci, jeho rozptyl je 0,4 m na 100 m, na standardním AP náboje je penetrace 243 mm a na speciální AP munici je 292 mm.
Mechanika palby má v porovnání s jinými vozidly několik svých zvláštností. Stejně jako u ostatních vozidel se dvěma děly, má IS-3 II tři různé režimy střelby: cyklický, dvojitý výstřel a sekvenční.
Dělo se nabije za 10,7 sekundy a přepnutí děla trvá 3,5 sekundy. Příprava dvojitého výstřelu zabere 3 sekundy. Což znamená, že v cyklickém režimu budete moci udělit poškození přibližně jednou za 10 s (levé vystřelí po pravém a naopak s přepínací dobou děla 3,5 s). Po něm se pak obě děla na 7 sekund uzamknou.

Vozidla se dvěma děly mají ovšem jednu hlavní nevýhodu, jejich pancíř. Pokud se odvážíte hrát s těmito tanky, připravte se na opatrnější styl hraní, nezapomeňte, že má vozidlo pouze 1 800 HP výdrže. Pouze věž nabízí nějakou silnější ochranu – s 250 mm čelním pancířem a 130 mm na stranách. Když se podíváme na mobilitu, nejvyšší rychlost je 38 km/h a poměr výkonu na hmotnosti činí průměrných 12,5 hp/t. IS-3 II se také vcelku pomalu otáčí, takže je to spíše vozidlo pro čelní boj na blízko.

Než půjdeme na další tank, poslední statistika – dohled je 360 metrů.

 

ST-II,HT, X tier
Je jen spravedlivé umístit reálný projekt dvouhlavňového tanku na nejvyšší úroveň nové výzkumné větve. Seznamte se s tankem X tieru ST-II, pojďme se mrknou blíže na jeho charakteristiky!
Tank ST-II je vybaven dvěma děly ráže 122 mm, z nichž každé způsobuje poškození 440 HP. Dělo se nabije za 11,7 sekundy a přepnutí děla trvá 3 sekundy. Příprava dvojitého výstřelu zabere 2,5 sekundy a obě děla se následně uzamknou na 5 sekund. Toto vozidlo se může pochlubit rozptylem 0,4 metru, časem zaměření 2,9 sekundy a vynikající stabilizací. Jeho standardní AP náboje mají penetraci pancíře 258 mm, speciální HEAT náboje dokonce až 340 mm.
Jak si můžete povšimnout, čím vyšší tier, tím lepší systém dvojitého výstřelu, nabíjení je rychlejší, děla zůstávají deaktivována kratší dobu a střelba pomocí cyklického režimu je výhodnější, protože vám zabere méně času na přepínání mezi děly.
Pokud vás zajímá schopnost přežít, čelní pancíř věže má tloušťku 250 mm, zatímco pancíř korby má vepředu 150 mm a po stranách 140 mm. S 2 500 HP výdrže je tento tank houževnatější než předchozí vozidlo. Dohled činí 390 metrů a pohyblivost je srovnatelná s ostatními sovětskými těžkými tanky. Nejvyšší rychlost je až 40 km/h, poměr výkonu na hmotnosti 12,2 hp/t je pak přinejlepším průměrná. Dejte si ovšem pozor na rychlost otáčení věže, ta činí pouhých 16 °/s.

Celkově vzato tyto tanky nabízejí odolné věže a celkem slušnou pohyblivost. V bitvě s ním hrajte jako s každým jiným tankem. Když se však naskytne příležitost, neváhejte dorazit protivníky cyklickým nebo dvojitým výstřelem.

Přiblížení mechaniky děla
Vozidla se dvěma děly mohou střílet třemi různými způsoby. Více ve videu ZDE a v článku ZDE.
Cyklický: střílíte pouze z jednoho děla a to se klasicky po každém výstřelu nabíjí. Po výstřelu se zbraň začne nabíjet a druhé dělo se mezitím aktivuje. Střílet budete moci až v okamžiku, kdy se nabije první dělo.
Sekvenční: střílíte z obou děl bez ohledu na to, zda se první dělo nabíjí nebo ne. Technicky to funguje takto – poté, co vystřelíte z prvního děla, druhé dělo se aktivuje a první se mezitím začne znovu nabíjet. Každopádně zde nemusíte čekat na nabití prvního děla a můžete vystřelit hned, jakmile se děla přepnou. V tomto případě se však vždy obnoví nejdříve nabíjení prvního děla. V podstatě tento mechanismus nabíjení znáte z tanku jako Progetto.
Tyto dva režimy střelby lze srovnávat s mechanikou automatického nabíjení u italské linie s tím rozdílem, že máte clip na 2 náboje. Zbytek je stejný – druhý náboj je k dispozici za chvíli po prvním. Pokud střílíte z druhého děla, zatímco první se stále načítá, proces nabíjení bude resetován.
Dvojitý výstřel je vlastně současný výstřel z obou děl najednou. Vše, co musíte udělat je, že počkáte až se nabíjí obě děla a poté podržet levé tlačítko myši, tím začne příprava na výstřel. Jakmile jsou děla připravená (zabere to pár sekund), dojde k automatickému dvojitému výstřelu. Mějte na paměti, že po dvojitém výstřelu se obě děla “uzamknou” a krátkou chvilku se nenabíjí. Poté dojde k “odemčení” a začnou se střídavě nabíjet.
Zdroj:

Sstyx

Jsem dlouholetá hráčka WoT, která ráda hledá informace a ty následně předává ostatním. Naleznete mě na FB - https://www.facebook.com/Sstyxina/ , Discordu - https://discord.gg/yUXDURh .

0 0 votes
Article Rating
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments