World of Tanks

Statistika nuda je…

Zajímavá statistika o tom, jak to je s hraním tanků. Jak titulek napovídá – statistika nuda je…

…má však cenné údaje. Jestliže vás ale přestane bavit, klidně tento článek odložte, nic, co by bylo pro vaše hraní důležité, v něm nenajdete. Pokud ve vás ale tabulky, srovnání a z toho plynoucí poznatky vzbudí zájem, pár jich tu mám a zkusím přiblížit, o co v nich jde. Přebíráme je od ruskojazyčných kolegů, kteří dali dohromady údaje za týden provozu všech serverů ve všech regionech.

První tabulka nám říká, že nejhranějším národem celkově jsou německé tanky. Dále, že ve všech regionech jsou patrioti, a tedy v Rusku se nejvíce hrají právě sovětské stroje, v Americe americké, v Evropě jsou to tanky německé, ačkoliv se tu nehrají percentuálně nejvíce, a svůj vliv uplatňuje i polská komunita. Asijské servery jsou zvláštní, japonské tanky se nejvíce hrají právě u nich, ale čínské si své příznivce našly nejvíce překvapivě v Evropě, a dále mají Asiaté v oblibě britské, americké a německé stroje.

V tabulce shora podle celkové oblíbenosti (údaj ve žluté části tabulky) : Německo, Sovětský svaz, USA, Velká Británie, Francie, Japonsko, Čína, Švédsko, Československo, Itálie, Polsko.

 

 

 

Druhá tabulka už přináší konkrétní čísla a dozvídáme se, že do téměř 70% bitev vstoupili hráči v RU regionu, což v číslech znamená více než miliarda, vskutku impozantní číslo, téměř 22% u nás znamená, že odehrajeme přibližně stejný počet her celkově jako ruští hráči, jen se sovětskou technikou a v US a ASIA regionu o hru příliš velký zájem není. V Americe se hráči údajně rekrutují z poměrně velké části z profesionálních vojáků a válečných veteránů a neúspěch u Asiatů známých svým nadšením pro hry všeobecně je vcelku překvapivý. Možná se tu promítá konkurence a známá bolístka Wargamingu, “vstřícný přístup ke komunitě” na což tam údajně nejsou moc zvyklí.

 

 

Zajímavé údaje přináší další tabulka a to popularita podle tierů. Naprosto bezkonkurenčně totiž vedou třídy nejnižší, velmi zaostávají tanky 6 – 8 úrovně, kde by se dal vzhledem k počtu prémiových vozidel očekávat vyšší počet her, a na end-game obsah připadají necelá dvě procenta her. Osobně jsem měl za to, že nejpopulárnější vozidla budou ta druhoválečná na tierech 5-7 a tier 8 prémiáky, statistika však hovoří jinak. Tabulku tedy můžeme vysvětlovat buď velkým množstvím přicházejících a rychle odcházejících nováčků, využíváním recruit programu pro “těžení” prémiových tanků zdarma nebo tím, že na malých tierech prakticky nejde prodělat, o nic tam nejde, nezáleží příliš na herních výkonech a tedy je tam hra tím opravdovým odpočinkem, relaxem, který mnoho lidí od hry očekává. Další otázkou je, jak moc popularitě tier 10 strojů a kdysi velmi oblíbených tierů 6 a 8 ublížily problémy s 3-5-7 matchmakerem a následné pokusy o balancování něčeho co prostá matematika vybalancovat prostě neumožňuje, odsouvání a přehazování problému na jiné úrovně a různé preference a omezení, které momentálně skončily u toho, že tier 10 tanky naprostou většinu bitev svádí právě jen a pouze se sebou rovnými tanky na desítkách.

 

 

 

 

Pro dnešek poslední tabulka je opět obdobou té předchozí, jen místo procent tu máme konkrétní čísla.

 

 

 

 

 

 


Chtěli byste ve strohých statistikách s komentářem pokračovat? Pokud vás téma zaujalo, vyjádřete svůj názor pod článkem, pokud o to bude zájem, rád pro vás přichystám druhý díl.

Zdroj:
0 0 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments