OznámeníWorld of Tanks

Další úpravy na sandboxu – 3. iterace

Aktualizace Sandboxu, opět byly upraveny hodnoty poškození.

Dnes byla vydána další aktualizace Sandboxu. Shromáždili jsme údaje HE munice s různým nastavením poškození, od nejvyšší po nejnižší. A teď budeme kontrolovat upravenou mechaniku HE s průměrným poškozením oproti minulému nastavení.

Jaké přijdou změny?
  1. Po první iteraci jsme zvedli poškození HE o 75%, přičemž se ukázalo, že to není nutné, tudíž nové hodnoty jsou o 40% vyšší, než původní.
  2. Poškození pancíře rázovou vlnou od dopadu granátu se sníží přibližně o 20% v porovnání s předchozím testem.
  3. V porovnání s předchozím testem se poškození způsobené úlomky střepin sníží přibližně o 30–35%.
  4. Snížení poškození v okruhu doletu fragmentů granátu se změní. V nové verzi bude na okraji výbuchu hodnota poškození 0,2 (v první iteraci – 0,1, ve druhé – 0,5). Závislost poklesu poškození na vzdálenosti od dopadu se také změní – pokles poškození se vyrovná s ohledem na novou extrémní hodnotu.
  5. Abychom získali potřebné statistické údaje, bude odstraněna možnost prémiových HE nábojů pro americké LT a japonské TT. Do budoucna nebudeme z těchto strojů natrvalo odstraňovat tento typ munice, ale v rámci testování musíme překontrolovat základní HE munici a teprve na základě těchto údajů, plánujeme změnit i goldové HE.

Otázky a odpovědi:

Proč měníme jednorázové poškození?

Stále hledáme vhodnou korelaci mezi poškozením způsobeným granáty HE, jejich účinností jako munice pro situační použití a jejich distribucí v bitvách. V první iteraci jsme testovali HE s minimální účinností. Ve druhé – HE s výrazně zvýšeným účinkem. V důsledku toho se ve druhé iteraci použití těchto nábojů výrazně zvýšilo. V důsledku toho považujeme účinnost HE nábojů ve druhé fázi testování za nadměrnou – jedná se o prahovou hodnotu, nad níž se testy již nebudou provádět. Nyní připravujeme dočasné řešení týkající se minulých iterací.

A co změny v mechanice poškození?

Jedná se o jemné doladění této mechaniky, jde to ve stejném duchu jako snížení jednorázového poškození: opravujeme poškození pomocí nábojů HE u kolových vozidel. Změna poškození rázovou vlnou ovlivní všechna vozidla, ale slabě obrněná vozidla to pocítí nejvíce ze všech. Mechanika způsobující poškození bude fungovat i pro všechna další vozidla, ale bude patrná zejména u středně a silně pancéřovaných tanků. Pokud jde o opravy rozdělení poškození uvnitř kruhu rozptylu úlomků střely: s novým nastavením budou vnější moduly poškozeny blíže k bodu výbuchu úlomků. To znamená, že bude méně situací, kdy je pás poškozen výstřelem na věž.

Co jsme zjistili během testování?

Díky vaší zpětné vazbě a statistice testů jsme se ujistili, že mechanika pracuje bez technických problémů: bylo identifikováno a opraveno pouze několik málo chyb.

Chtěli jsme, aby byl výsledek používání HE munice byl předvídatelnější a poškození by mělo předvídatelný výsledek. A teď si opravdu dokážete představit, jak velkou škodu HE projektil způsobí, když zasáhne určitý bod. A co je nejdůležitější, toto poškození bude zaručeně vyšší, pokud budete střílet na slabé místo. To znamená, že mechanika sama o sobě funguje a zbývá jen vybrat správné číslo jednorázového poškození, abychom mohli udělat konečné nastavení tohoto typu munice.

Také jsme si uvědomili, že kolová vozidla, pro které je charakteristickou vlastností HE hra, jsou pro vás velmi důležité. A budeme to mít na paměti, mezi jednotlivými editacemi takovýchto tanků.

Co bude dál?

Zveme všechny hráče k účasti na testování na serveru Sandbox. V blízké budoucnosti se nastavení HE munice přiblíží ke svým konečným hodnotám. Hra bude tedy blíže tomu, jak bychom jí chtěli mít jednou i na hlavním serveru. Jaký je tedy váš názor na nastavení HE munice?

 

Zdroj:

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

0 0 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments