OznámeníWorld of Tanks

Výměna výzkumného stromu (ne)výhodně

WG nám nabídlo úžasnou časově omezenou akci, jež nám hráčům má umožnit přeskočit expení námi vybrané větve tím, že jednu vyměníme za druhou. Pojďme se podívat na to, jak to funguje a co nás to bude stát.

Takže máme účet, kde je pouze dokončen výzkum IS-7 a Obj. 140. Vezmeme tedy modelový příklad, kdy budu chtít větev IS-7 vyměnit za Minotauro.

Jdeme měnit

Směna mne bude stát úžasných 17 500 goldů. Mohu ale použít slevy. V prvé řadě jsou to volné zkušenosti, kde lze uplatnit 10% ceny a bude mne to stát 35 000 exp. Dále tu jsou fragmenty, kterými si mohu pomoci o dalších 20%, viz níže v galerii. No a nakonec tu jsou bony. Ty lze použít ke slevě 0 až 100%. U konkrétního případu je cena jednoho procenta 350 bonů.

Je tedy na vás, kolik do směny chcete vložit reálných finančních prostředků, které jsou zastoupeny v tomto případě goldy a kolik herními měnami, respektive odměnami.

V případě, že ve směňované větvi máte na vozidlech nějaké zkušenosti, dostanete slevu na cenu. Přiznám se, že tady jsem i po překlikání několika větví úplně nepochopil, jak to funguje a z vysvětlení WG jsem to taky moc nepobral. Opět pár příkladů níže.

Cena ve zlatě se v různých větvích liší, tím pádem je i různý koeficient volných zkušeností na slevu a i koeficient bonů. Pro další počty budeme ale pracovat s modelovým příkladem. Neochudím vás však o důkaz v podobě screenshotů.

Než kliknete, tak počítejte

Jak jsem psal, modelový příklad nás stojí 17 500 goldů. Co si za tu cenu můžu jinak koupit? Prémiový tank v in-game shopu? Ano, dokonce u některých národů dva tiery VIII. No dobře, řeknete si. Těch mám plnou garáž.

Půl roku prémiového účtu a pár dní k tomu. Nehraji zase tak často. To se mi nevyplatí.

Hmm, co takhle volné zkušenosti. Ty by se daly směnit. Mám jich po tancích rozházeno několik tisíc, možná i desetitisíce či statisíce. Ne, ne ty jsou mi vlastně na nic, mám jich na účtu teď skoro, vymyslím si číslo, 200 000.

Tady se ale zastavte a trochu počítejte. Při standardním směnném kurzu 1:25 zlaťáky/free exp. můžete mít až 437 500 volných zkušeností a když je kurz zvýhodněn na 1:35, dělá to až 612 500. A pokud se nemýlím, sem tam se objeví i kurz 1:40. Ten nebudeme počítat.

No a kam tím mířím?

V modelovém příkladu mám Minotauro a budeme uvažovat, že mám i vyzkoumaný tier V. Kolik potřebuji free expů, abych si pořídil desítku?
Pětka je za 28 500 exp a potřebuji dvakrát dělo za 13 000, respektive za 13 500. Šestka je za 46 300 a opět dvakrát dělo, za 14 000 první a druhé za 16 100, k tomu připočteme ještě věž za 11 200. Sedmička je za 73 000 a dvě děla za 16 500 a 19 800. Devítka stojí 154 100 zase s dvěma děly celkově za 100 000 a věží za 23 500. A pak je tu konečně desítka za 197 400. Takže mne tato větev bude stát, pozor, 587 700 zkušeností celkem.

Pokud máte přebytek plánků, které WG cpe horem dolem, tak si cenu ještě výrazně snížíte a tím pádem i ušetříte volné zkušenosti nebo zlaťáky.

Bony kapitola sama o sobě

Pokud nemáte přetlak bonů na účtu, což pokud nehrajete vyloženě klanově, tak asi mít nebudete. Tedy nemá vůbec smysl je v této akci použít. Například pokud bych chtěl Minotaura koupit jen za bony a i kdyby jen za 70%. Tak si za ně mohou koupit 4 až 7 kusů bonového vybavení. Případně jeden až dva TX tanky z bonového obchodu. Pokud bych nechtěl top tier, ale premiové osmy, tak ty si pořídím tři, pokud počítám 35 000 bonů využití 100% slevy na goldy.

Není všechno zlato, co se třpytí

Takže než slepě kliknete na super nabídku směny větve vývojového stromu, trochu se zamyslete. Sice chcete vyměnit větev co nehrajete nebo nemá využití a nebo jste si ji přetrpěli od začátku do konce, ale směnit ji za tuto cenu a třeba být nucen ji znova vyexpit, jelikož ji klan po vás bude chtít nebo bude poslední k získání strojního inženýra. Není tedy lepší ty zlaťáky utratit za expy a použít pár plánků?


Omlouvám se za případné drobné nepřesnosti v přepočtech. Buďte ke mě shovívaví. Dále bych chtěl poděkovat našemu šéfovi za zapůjčení druhého účtu k pořízení obrázků do článku.

 

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
Souhlas se zpracováním osobních údajů dle GDPR

14 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
14
0
Would love your thoughts, please comment.x