HistorieNedělní infoWorld of Tanks

Soowino hnízdo po jedenácté

Soowino hnízdo čtete letos už po jedenácté, vítejte u něj! To to utíká, milí přátelé. Pohodlně se usaďte a směle do čtení.Tři čtvrtiny roku 2024 už zmizely v nedohlednu a podzim přisvištěl letos podezřele rychle. Tak opět balit do dek a pít čaj, hlavně my zmrzlíci.

Pojďme se podívat, co se kolem WoT děje a co můžeme čekat.

Lootboxy

Jedna včerejší “novinka” praví, že lootboxy se nejspíše objeví víckrát do roka.  Nás se to ale zatím bohužel netýká. Oč jde?
V roce 2023, během vánočních operací, na RUBY serveru představila Lesta tento režim otevírání beden. To znamená, že s vozidly je více než 1 etap. V posledním případě tohoto typu na serveru CN (Čína – Wargaming) byla každá etapa rozdělena na vozidla tierů VIII, IX a X. Po získání vozidla jednoho tieru získáme vozidlo toho dalšího.

Premiéra na čínském serveru
Wotclue uvádí, že premiéra v Číně byla velmi dobře přijata a hráči neměli skoro žádné připomínky.Budoucnost lootboxůV roce 2025 možná můžou být lootboxy minimálně dvakrát, a to ve 2. čtvrtletí anebo 3-4. čtvrtletí 2025. V případě 3. čtvrtletí spolu s bednami proběhne akce s Waffentragerem a u 4. čtvrtletí  Sváteční operace 2026, takže můžeme tipovat, že půjde o vánoční balíčky 2026, ale může to záviset na výsledcích Sváteční operace 2025, které začne v prosinci letošního roku.

Na vrcholku stromu

Včera se nám opět vyměnily linie v akci Na vrcholku stromu. Tentokrát jsou to linie na německý Pz. Kpfw. VII a japonský Ho-Ri 3. Další výměna nás čeká 5. listopadu.

 

Ostatní záležitosti

WG i opravilo nějaké nepovedené věci či bugy jako takové do nového updatu 1.26.1 (common test), na CT je taktéž FV226 Contradictious. Britský těžký tank s dvěma hlavněmi na osmém tieru asi co nevidět zaklepe na dveře hry. Má volbu palebného režimu, tak uvidíme. O FV226 ještě info přineseme.

Připomínám i maraton o polský stíhač tanků SDP wz 66 Grom a ano, konečně jsme se dočkali běžného maratonu! Řekla bych, že bylo na čase už. Maraton začal 3.10., skončí 14.10.

Další akcičkou jsou mise či dropy ke znovusjednocení Německa (4.-7.10.) a k nim nesmí ani chybět slevy jak na vozidla prémiová, tak ze stromu.

Historické pozadí znovusjednocení Německa

9.11.1989  začali obyvatelé Východního Berlína v Berlínské zdi prolamovat průchody a opět se sbratřovali se svými sousedy z města.

13.11.1989 se Hans Modrow stal předsedou vlády NDR a tehdejší sovětský prezident Michail Gorbačov prohlásil, že sjednocení je záležitost obou států.

V květnu 1990 podepsali kancléř Helmut Kohl a ministerský předseda Lothar de Maizière smlouvu o „Měnové, hospodářské a sociální unii“, (hospodářském spojení obou států včetně výměny východních marek za západní (DM) v poměru 1:1), což byl ekonomicky problematický krok a v ten v podstatě poškodil východoněmecký průmysl.

V červenci 1990 jednal Kohl opět s Gorbačovem na Kavkaze, tam ho přemluvil, aby souhlasil se sjednocením Německa. Kohl a západoněmecký ministr zahraničí Hans-Dietrich Genscher současně získali souhlas dalších rozhodujících velmocí se znovusjednocením Německa. To bylo potvrzeno smlouvou mezi čtyřmi vítěznými mocnostmi druhé světové války (USA, Spojené království, Francie a SSSR) a oběma dosavadními německými státy (tzv. „smlouva dva plus čtyři“).

3.10.1990 došlo ke konečnému sjednocení Německa.

Z této doby měl můj táta zajímavý a možná i úsměvný zážitek. Jakmile došlo k opětovnému sloučení státu, lidi tu nechali trabanty i s klíčky. Pokaždé, když na toto téma došla řeč, prohlásil: “Já kdybych chtěl, mohl jsem kdejaký z nich mít.” A ano, můj táta jezdil trabantem dlouho. Ještě když jsem byla na základní škole, sháněl a kupoval je.

Ostatně v centru Trutnova stála před dvěma lety dosti neobvyklá socha – Trabant na nohou, tato socha připomíná rok 1989. Ale originál by měl být v německém Lipsku, ovšem do vydání jsem se nedopátrala, kde je socha aktuálně.

Soowino hnízdo pokračuje dále příhodou a vzpomínkami z mládí a rekapitulací.

Trabanty
Rekapitulace týdne

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
Souhlas se zpracováním osobních údajů dle GDPR

2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x