OznámeníWorld of Tanks

Bude možné hrát WoT v Rusku?

Ano, čtete dobře. Bude možné hrát WoT v Rusku?

Obvykle se snažíme vyhýbat politice a všemu, co s ní souvisí, ale nyní uděláme výjimku. Na Discordu jsme dostali zajímavý odkaz, který jsem se rozhodl zveřejnit. Ale začněme postupně.

Jak asi všichni víte, společnost Wargaming opustila ruský trh a předala hru společnosti Lesta. Hráči z Ruska měli možnost přejít na EU server a mnoho z nich tak učinilo. Oficiálně tak WG už s Ruskem nemá nic společného.

Pokud jste to nezaznamenali, tak tento týden vydává WG balíčky na podporu Ukrajiny.  Za 665 Kč si můžete koupit balíček 50TP Resilient.

Případně za 111 Kč balíček Cesta Houževnatosti.

WG slibuje, že všechny peníze, které od hráčů vybere, pošle na podporu Ukrajiny. Za vybrané peníze nakoupí v rámci programu WargamingUnited  Ambulance typu C. Co je Ambulance typu C?
Ambulance typu C jsou vysoce specializovaná vozidla. Disponují nezbytnostmi jako jsou defibrilátory, monitory srdečního rytmu, nádrže s kyslíkem či přístroje pro umělé dýchání, které udrží raněné naživu, než se dostanou na operační sál.

A právě v této podpoře je kámen úrazu. Podle ruského webu news.ru by mělo dojít k zákazu hry WoT.

První místopředsedkyně výboru Státní dumy pro kulturu Elena Drapeko uvedla, že Rusko by mělo omezit (rozuměj zakázat) hru World of Tanks v Rusku, protože její provozovatel získává peněžní prostředky na vojenskou pomoc Kyjevu.

“Hra World of Tanks, která vydělává v Rusku hodně peněz, zároveň vyhlašuje sbírku na Ukrajinu, což znamená, že by tato společnost neměla mít možnost zvyšovat své zisky na náš úkor. Domnívám se, že je nutné zakázat jim působit na území našeho státu. Máme zvláštní komisi, která se těmito otázkami zabývá, a také ministerstvo pro digitální rozvoj. Stačí na ně apelovat, aby přijali rozhodnutí o jejich zákazu,” řekla Drapeko.

Zdroj:

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 1 vote
Article Rating
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments