World of Tanks

Palebná převaha – tanky

Režim “Palebná převaha” se blíží a WG odhalilo 4 tanky do tohoto režimu. Copak to WG napadlo tentokrát? Pojďme na to.

První informace o novém režimu jsme přinesli tady a už máme info o tancích. Třeba budou pronajímatelné podobně jako na frontovou linii nebo je můžeme získat jinak.

 

PTV-51 Československo, CT-10 (PTV-51)

Je to dvouhlavňový tank, postavený na základech TVP T50/51 (nečekaně), kanon je automatický a má zásobník na 25 nábojů s tím, že střílí pouze na střídačku. A ani nedochází k přehřívání.

Historické podklady:

Konstrukce vozidla má být vhodná pro doprovod útočících tankových jednotek. Podle představy vývojářů mělo porážet lehce obrněná vozidla a nepřátelskou posádku, poskytovat tankům ochranu proti palbě RPG a protitankových řízených střel. Projekt nebyl realizován.

Object 143 “Prut” SSSR, ST-10

Připravili ho na základě herního Objektu 140, má automatické dělo, vybavené rychlým nabíjením.

Historické pozadí:

Vývoj koncepčního návrhu podpůrného bojového vozidla tanku na podvozku Objekt 140 byl iniciativou. Podle plánu inženýrů z Nižního Tagilu měl čtyřhlavňový kanon Amur poskytnout dostatečnou palebnou sílu pro obranu tanků proti pěchotě a lehkým obrněným vozidlům vybaveným protitankovými zbraněmi. Projekt nebyl ze strany GKOT podpořen a práce na něm nakonec přerušili.

Panhard EBR 40 Francie, LT-10 (EBR 40)

Vyrobili ho na základě herního Panhardu EBR 105, má automatický 40mm kanon, má rychle nabíjecí buben.
V rychlostním režimu se nic nemění.

Historická poznámka:
“Úspornou” konstrukci vyzbrojili 40mm kanónem Mle51 T1. Měl být vhodnější pro použití v džungli, kde věž s dlouhým kanónem byla na nic, a také tam, kde hlavním nepřítelem byly přepadové nepravidelné vojenské jednotky nevybavené obrněnými vozidly. Projekt nedokončili.

Sturmgeschütz E 100 Německo, PT-10 (StuG E 100)

Vyroben na základě herního Jagdpanzeru E 100, má automatické dělo a střílí osmi hlavněmi naráz.
Pro snadnější pochopení, jak je implementován:
Automatické kanony minigunů mají v podstatě jedinou hlaveň, ale jednoduše k ní přidali animaci otáčení.

Historický podklad:
Myšlenkou bylo, aby těžký 50mm rotační kanón vyčistil oblast útoku, smetl nepřátelskou živou sílu a zničil jejich pozice, od kulometných hnízd až po dálková palebná stanoviště. Projekt nedokončili z důvodu ukončení prací na rotačním kanónu.

 

Co myslíte, budou tanky už v garáži nebo si je budeme pronajímat či jinak shánět? Jste spokojeni s výběrem tanků pro režim “Palebná převaha”? Dejte vědět do komentářů.

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"