World of Tanks

Další pokus o podvod

Další pokus o podvod. Dávejte si pozor, kam vkládáte údaje.

Život není peříčko a člověk si musí dávat pozor na to, co dělá. Ne každý to s námi myslí dobře a dokonce pořád existují lidé a skupiny lidí, co se živí podvody a okrádáním druhých. A protože WoT je pořád zábavná a rozšířená hra, podvodné nabídky a odkazy se nevyhýbají ani jim.

Dostali jsme informace, že se opět začínají objevovat různé nabídky v chatu ve hře, které nabízejí možnost vyhrát goldy nebo styly.

Hráč dostane do chatu ve hře odkaz od “dobrodince”, kde mu něco nabízí, případně jej na něco upozorňuje, viz obrázek.

Tentokráte odkaz poslal hráč, který nemá nula bitev, jak tomu obvykle bývá. Ale poslední bitvu měl v roce 2019.

Odkaz vede na stránky, které se velmi nápadně podobají těm oficiálním.

Články, které jsou kolem, vás přesměrují na oficiální stránky hry, některé na EU jiné do RUBY regionu, ale na platné stránky. Evidentně je zde snaha o maximální podobu a důvěryhodnost. Pokud kliknete na přihlásit, přesměruje vás to na přihlašovací stránku, jež vypadá stejně jako ta originální:

Tak co, kolik rozdílů jste našli (mimo to, že jedna stránka je v češtině (ta originální WG) a druhá je anglicky)? Na obrázku žádný rozdíl není. Jen na stránce při přejetí přes alternativní ikony (Twitch, Facebook) se neobjeví dole odkaz. Ikony jsou nefunkční.

Takže tento článek berte jako varování. Nic není v životě zadarmo. Dávejte si pozor na vše, co vám přijde do chatu, emailem, či na telefonní hovory. Vždycky se rozmyslete, jestli to, co vám někdo nabízí – opravdu nabízí nebo je to podvod. V konečném důsledku můžete významně ušetřit.

 

Také se vám něco podobného stalo? Podělte se s námi v komentářích.

 

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 2 votes
Article Rating
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments