World of Tanks

Twich drops – MDŽ

Dnes je MDŽ a WG pro nás připravil Twich drops.

Doufám, že jste nezapomněli, že dnes je MDŽ a popřáli všem maminkám, ženám, přítelkyním kamarádkám, prostě všem ženám. Takové přání, případně kytička vždy udělá radost, tak na to nezapomeňte.

A co, že to to MDŽ vlastně je?

Mezinárodní den žen (MDŽ) je mezinárodním svátkem, který  každoročně slavíme 8. března. Od roku 1975 je uznáván OSN, která jeho historii spojuje se stávkami švadlen v New Yorku. První podobu svátku ovšem vtiskla ženská konference Druhé internacionály socialistických stran v Kodani.

Organizace spojených národů (OSN) spojuje vznik Mezinárodního dne žen s prvním výročím stávky newyorských švadlen. Ty 8. března 1908 protestovaly za volební právo žen. První den žen se pak konal 28. února 1909 na popud americké Socialistické strany.

V roce 1910 pak zavedení MDŽ schválila Druhá internacionála v dánské Kodani, tehdy ovšem ještě nebylo stanoveno přesné datum. V roce 1911 se tak první Mezinárodní den žen slavil v Rakousku, Dánsku, Německu a Švýcarsku 19. března. Demonstrací se tehdy účastnilo více než milion lidí. Ti shodně požadovali pro ženy možnost volit a být voleny a zároveň to, aby ženy dostaly právo pracovat, nastoupit do učení a aby skončila jejich diskriminace na pracovišti.

V době první světové války pak byly manifestace spojené s Mezinárodním dnem žen místem pro protesty proti válce. Jedním z nich byla i stávka ruských žen za „chléb a mír“, která proběhla poslední únorovou neděli podle juliánského kalendáře (8. března podle gregoriánského kalendáře), pouhé 4 dny před abdikací cara.

V Česku je MDŽ často spojovaný se zvyky ze socialistického Československa. K jeho oslavám tehdy patřily slavnosti a červené karafiáty. Řada lidí tak přestala tento svátek slavit v domnění, že se jedná o umělý svátek vytvořený minulým režimem. Do českých kalendářů se tak 8. březen jako Mezinárodní den žen začal vracet až v novém tisíciletí. V roce 2004 jej ČR zařadila mezi významné dny.

WG a MDŽ

Stejně tak na nás nezapomnělo WG a v rámci své akce Twich drops mimo obvyklé žetony a mise do obchodu ve hře dnes spustili i speciální drops k Mezinárodnímu dni žen.

Za sledování příslušných kanálů můžeme získat následující předměty:

  • Za hodinu sledování velké spotřební doplňky
  • Za dvě hodiny dvě ženské velitelky s jedinečným dabingem
  • Za dvě a půl hodiny 2D styl Březen růžový

Takže jestli máte zájem, klikněte na následující odkaz, propojte si účet Twich s účtem WG a vzhůru do toho. Více informací přímo na stránkách WG.

Aktualizováno o screeny získaných předmětů

Zdroj:

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.