World of Tanks

Riot Games koupili Wargaming Sydney

Wargaming prodal své studio v Sydney.

Vývojář a vydavatel videoher Riot Games oznámil akvizici australského studia Wargaming Sydney. To bylo součástí kyperské společnosti Wargaming, vydavatele her jako World of Tanks a World of Warships. Společnost Riot nezveřejnila kupní cenu.

Wargaming Sydney je jedno z největších australských herních studií, které vzniklo v roce 2002 pod původním názvem BigWorld. Studio vytvořilo nástroje pro vývoj her a další softwarovou architekturu potřebnou k vývoji online her, jako jsou MMO*. Studio nově pojmenovali Riot Sydney a bude se podílet na vývoji her Riotu, jako jsou Valorant a League of Legends.

* Tato divize společnosti WG vytvořila technologie BigWorld, široce používaného enginu MMO. Díky tomu se studio zapsalo do Guinnessovy knihy rekordů, když na jednom serveru bylo v jednu chvíli 250 000 hráčů.

Společnost Wargaming Sydney je jedinou společností, kterou Riot Games kupuje. Ostatních částí společnosti Wargaming se koupě netýká. Wargaming si rovněž ponechá vlastnictví herní softwarové architektury společnosti BigWorld Technology pro své stávající hry.

Společnost Riot uvádí, že Riot Sydney se s novou značkou stane klíčovým členem sítě vývojářských studií. Vydavatel v tiskovém prohlášení uvádí: “Těšíme se na další rozvoj herního průmyslu v Austrálii. Budeme vyhledávat podobné příležitosti a získávat zkušené talenty z veteránských studií”. Celý vývojářský tým Wargaming Sydney se připojí k Riot Sydney, zatímco stávající vydavatelský tým zůstane součástí Wargamingu. Pro zaměstnance se nic nemění, i nadále zůstávají ve svých stávajících kancelářích.

„Jsme nadšeni, že přivádíme do Riotu tyto talentované vývojáře a týmy.“ řekl Marc Merrill, spoluzakladatel a prezident Riot Games, v tiskové zprávě. “Hráči Riotu, kteří spolupracovali se členy týmu Sydney, důvěřují nejen technologii, která byla během let vybudována, ale především lidem, kteří ji vytvořili.”

„Ve Wargamingu pracujeme více než 10 let a během této doby se studio stalo skutečným titánem tohoto odvětví, “ komentuje Naz (Naresh Hirani, vedoucí vývoje v Riot Sydney). „Ve spolupráci s Riotem jsme se ujistili, že naše hodnoty jsou plně v souladu, a rádi přispějeme k rozvoji projektů společnosti. Celý náš tým je nadšený, že můžeme hráčům s Riotem přinášet úžasné nové produkty.“

 

Zdroj:

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.