Supertest

Controcarro 1 Mk. 2 – další kousek z nové linie

Je tu další díl takové naší malé série o italských stíhačích tanků. Za chvíli nás na Supertestu přivítá další zástupce blížící se italské linie. Wargaming s touto novou linii docela spěchá, ale usilovně ji testuje. Takže dnes se můžeme podívat a rozebrat si další kousek z této linie, takže hurá na to.

Dnes si představíme Controcarro 1 Mk. 2, což je italský devítkový stíhač tanků se speciálním zásobníkem. Pochází z nové linie italských stíhačů, která se chystá a zatím se pilně testuje na Supertestu. Vozidlo má brzy dorazit na Supertest, kde se bude testovat jako jeho kolegové. Zatím se ví jen o základních statistikách a informacích o vozidle. Na to se dnes podíváme, a až budou nové informace o tomto stroji nebo linii, doplníme je.

 

K linii

Linie italských stíhačů tanků bude mít od osmého tieru speciální nabíjení zásobníku. Zásobník bude fungovat jinak, než ho běžně znáte. Ve většině případech bude nejspíš nejlepší s vozidly této větve hrát jako s vozidly s cyklickým dělem. A to kvůli dlouhému interclipu, jenž bude provázet tuto linii. Ale tuto nevýhodu lze zároveň využít jako výhodu k matení nepřítele, který bude asi ztěžka počítat, jestli máte vybito nebo co právě děláte. Můžete tato vozidla dokonce brát i jako tanky s normálním dělem, které střílí po jedné a pak si jen někam zajede dobít zásobník. Protože asi hodně zřídka vám někdo milostivě počká před dělem 8 vteřin, než si dobijete další náboj v klipu.

Této slabiny půjde zároveň využít, protože nepřítel nebude vědět, jestli zrovna nabíjíte nebo ne. Linie bude umožnovat hru na blízkou až střední vzdálenost. Ale spíše to vypadá, že s nimi bude lépe hrát na blízko, podobně jako s těžkými tanky. V porovnání s ostatními tanky budou tyto stíhače schopné rychle rozdávat vysoké poškození nepřátelům bez toho, aby trpěly na dlouhé nabíjení. Teda až na čas mezi náboji. Ale teď už dost o linii a pojďme se kouknout přímo na tento specifický stroj.

 

Dělo

Vozidlo vlastní 127mm dělo s automatickým nabíjením a 4 náboji v zásobníku. Za 10 sekund přebije mezi náboji a doba nabití celého zásobníku 24 sekund. Vozidlo střílí základní APCR munici s penetrací 255mm a poškozením 490hp a goldovou munici HEAT s penetrací 325mm a shodným poškozením 490hp. Obě tyto munice mají celkem nízkou penetraci na svůj tier, zvlášť když vezmeme, že toto je stíhač tanků. Ale penetraci si vozidlo vynahrazuje na HE munici, kde má úžasných 127mm a poškozením 640hp, což hodně zabolí hlavně papírové cíle.

Pancíř

Vozidlo má solidní pancíř, díky čemuž půjde hrát v předních liniích. Čelní pancíř věže i podvozku má 290mm, k tomu ještě připočítejme úhly a dělo je dost posazené vepředu. Vyjde nám další potencionální hulldown monstrum, ale nepředbíhejme. Vozidlo může otočit dělo do stran jen o 80 stupňů na obě strany (40 + 40°). A tank má 1800 hp.

Pohyblivost

Tank má 700hp výkon a 13.1 výkon na tunu, přičemž jeho maximální rychlost vpřed je 35 km/h a na zpátečku 10 km/h. To nám napoví, že tank sice nebude úplný rychlík, ale taky není úplně líný.

Na závěr v kostce, Controcarro 1 Mk. 2 bude mít podobný styl hraní jako topové vozidlo větve Controcarro 3 Minotauro. Stejné výhody, nevýhody, ale na nižším tieru.

 

Zpětná vazba k Controcarro 1 Mk. 2

Wargaming nám, stejně jako u předchozích vozidel z linie, nabídl dotazník. Takže pokud se chcete podílet na vývoji a budoucnosti Controcarro 1 Mk. 2, doporučuju si najít chvilku na vyplnění dotazníku k němu. Na ten dávám odkaz zde, pokud chcete, můžete se na vývoji podílet přímo, ale to už je celkem složité.

 

Tentokrát máme za sebou celkem delší povídání, ale věřím, že jste ho zvládli a dostali se až sem. Co říkáte na Controcarro 1 Mk. 2? Zklamal vaše představy o IX tieru v této linii nebo se vám naopak líbí a nezklamal? Máte nějaké výtky k němu, co se vám nelíbí a změnili byste to? Nebojte se napsat nebo rozepsat do komentářů, rádi si váš názor poslechneme a podpoříme diskuzi.

Zdroj:

Šádis

Mladý začínající redaktor se špatným smyslem pro humor kterého baví psaní. Věnoval se hraní hry World of Tanks, kterou dnes zapne už jen občasně. Hra, která je jako droga.

4.5 2 votes
Article Rating
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments