World of Tanks

Italské stíhače tanků

Dnes jen krátká charakteristika celé větve

Mnozí spíše očekávali naše, československé, stíhače. Ale na ty si budeme muset chvilku počkat. Asi delší dobu, protože zprávy hovoří o tom že letos nebudou. Prozatím je na letošní srpen či září naplánovaná právě tato linie italských stíhačů tanků, a žádné jiné už přijít v tomto roce nemají. Uvidíme, jak se toho vývojáři a manageři budou držet na Vánoce, ale to je čistá spekulace.

Téměř všechny nové italské stroje jsou fiktivní. Jejich předlohy byste na bojištích nebo v armádních skladech hledali marně. Jediné místo, kde se s nimi momentálně můžete setkat, jsou herní data SuperTestu, kde jejich zkoušení začíná někdy touto dobou. Na první pohled se jedná o linii na nižších tierech velmi nesourodou, nějaký jednotný herní styl najdete až od 7 do 10 tieru. Dá se říct, že stroje vyšších tierů spoléhají na tvrdou věž, výborné sklopení děla a zásobník. Nabízí se tedy herní styl na blízko, přes vrcholky kopců a překážky, a tedy se možná rýsuje nějaká konkurence Kranvagenu. Troufám si hádat, že půjde o dost nepříjemné soupeře.

Linie bude začínat odbočkou z tier IV středního tanku P26/40. Pokud se na novou linii chystáte, můžete si na něm připravit přibližně 13 500 xp.

Prvním stíhačem linie bude na tieru V Semovente M41, stroj vybavený 75 mm dělem, s výbornou kamufláží, ale špatnou pohyblivostí, vlastnostmi podobný nejblíže asi německému StuG III.

Tier VI bude obsazený strojem Semovente M43 Bassotto, zde najdete 102 mm dělo s vysokou přesností a průbojností, které má být balancované v podstatě nulovým pancéřováním.

Na tieru VII bychom měli najít Semovente Controcarro Mod. 1956 se 105 mm zásobníkovým dělem a věží otočnou pouze o 90° celkově – tedy 45° vlevo a 45° vpravo, elevací 20° a výborným sklopením -10°, s vynikajícím čelním pancířem.

Tier VIII Controcarro Mod. 67 si poveze 120 mm zásobníkové dělo, opět ve věži s otáčením omezeným jen na 90° (45°+45°) a se stejnými hodnotami elevace a deprese jako jeho předchůdce, na nějž navazuje i solidním čelním pancířem. Na rozdíl od předchozího stroje má být ale výrazně pomalejší.

Tier IX Controcarro 1 Mk. 2 má mít k dispozici 127 mm zásobníkové dělo, vezené opět ve věži s omezeným rozsahem otáčení, zde ale nemáme ani předběžné údaje o rozsahu. Můžeme si jen domýšlet že to bude opět oněch 45°+45°. Věž má mít výborný čelní pancíř.

Vrchol linie, tier X Controcarro 3 Minotauro má být osazen 130 mm zásobníkovým dělem s kapacitou zásobníku 5 granátů, a průměrným poškozením 530 dmg na výstřel. Celý zásobník má mít dobu přebití, kolem 24 vteřin, ale “pauza” mezi jednotlivými granáty je olbřímích 8 vteřin. Věž má být opět otočná pouze o 90° (45°+45°) , s totožnými úhly zdvihu a sklopení jako u předchozích strojů. Opět nám má stroj nabídnout vynikající čelní pancíř.

Linii má doplnit premiová “osmička” Semovente Controcarro Mod. 1964 Vipera se 120 mm zásobníkovým dělem na 5 granátů s průměrným poškozením 400 dmg na výstřel. 34 vteřin má trvat přebití zásobníku a mezi jednotlivými výstřely si počkáte 6 vteřin. Věž odpovídá ostatním strojům vyšších tierů této linie, tedy opět otočná o 90° (45°+45°), s úhly zdvihu a sklopení 20°/-10°, má mít  dobrou rychlost otáčení a pancéřování.

Celkem nás tedy čeká 7 nových strojů, 6 vyzkoumatelných a jeden premiák.

Zdroj:
3 1 vote
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments