World of Tanks

Nedělní připínáček

Dnes od jiného autora, než jste zvyklí

Nechme projednou Rejnoka užít si neděli, pro dnešek je tu spíš taková sbírka drobností a novinek, na které jsem narazil při prohledávání netu.

Příští týden nás čeká aktualizace 1.15, jak je zvykem, rozprostřená do několika dní. Na “zkušební” ASIA servery tak přijde 6. prosince, Amerika bude aktualizovaná o den později 7. prosince a naše EU a “domácí” RU servery až 8. prosince. S tím souvisí i informace o začátku některých už tradičních eventů. Narazil jsem na zvěst, že “Krabičkaes” se začnou prodávat prý až 9.prosince ráno, a ne hned po aktualizaci. Nevím, nakolik tomu věřit, takže posouzení, který z těch dnů bude ten pravý, nechám na vás. Osobně si myslím, že si WarGaming jeden den nejdůležitějšího výprodeje nenechá utéct a škatulky nás zaplaví hned 8.prosince. I letos by se měl odehrávat souboj mezi Santou a Krampusem. Pofrčí údajně i Twitch drops na vybraných kanálech. Tak snad si z událostí vybere každý. Novoroční event považuju za něco, co se WG opravdu povedlo.

V programu eventů na závěr roku se občas uváděla i další sezona Hodnocených Bitev 2021/2022. V současnosti je v podstatě jisté, že zpráva nebyla pravdivá. Data potřebná ke konání eventu jsou v aktualizaci 1.15, ale nepředpokládá se, že by během vánoc Ranked Battles ještě proběhly. Nejpravděpodobnější termín je tak druhá polovina ledna.
Možná trošku překvapivě nebude přes vánoce přerušený řetězec “Na vrcholku stromu” – takže od pondělí budou slevy a mise v linii vedoucí na Badger, a později přijde na řadu Leopard 1.
S tím souvisí i zimní globální mapa. Tam se event bude konat pravděpodobně až v únoru 2022, po skončení Hodnocených Bitev. Uvidíme, jaké budou změny v nabídce map, některé by prý měly být přidané nebo naopak odebrané, tak snad nezmizí právě a naschvál mapa, na kterou máte vymazlenou taktiku. O tom, jestli se mezi odměnami objeví Chieftain, nejsou bohužel zatím žádné potvrzené zprávy. Podle zákulisních drbů se o jeho navrácení mezi odměny minimálně uvažuje, ale přehnaný optimismus není rozhodně na místě. To, jestli půjde Chieftain získat, je každopádně na klanové scéně velké a důležité téma. Pokud napíšete do komentářů větu obsahující “Chieftain”, získáváte jeden bod do vánoční soutěže. Mimochodem – plánuje se uvolnění clan-tagů zaniklých klanů pro nové použití, takže pokud plánujete vytvoření nového klanu, některé dříve zabrané zkratky by v budoucnu mohly být opět k dispozici.
S blížícím se koncem roku se chystá i závěr některých akcí, proto nezapomeňte projít garáž, jestli náhodou někde nemáte nějaké nevyzvednuté odměny. Například bude končit současná sezona Náborového programu – takže pokud se účastníte, je načase vaše rekruty dojezdit. Od ledna bude k dispozici sezona nová, prozatím nevíme, které tanky přibudou do možných odměn. Naposledy to byly tuším polský Pudel pro rekruty a STA-2 pro velitele.
12. prosince by měl proběhnout už tradiční velký stream s vývojáři. Pokusíme se odchytit co nejvíce novinek a přinést vám je. Bývá zvykem, že WarGaming v rámci tohoto streamu zveřejňuje to nejdůležitější, co má přijít příští rok i nějaké plány na vzdálenější budoucnost. Pro zvědavce tedy opravdový “zlatý důl” informací. Možná se dozvíme něco o linii našich stíhačů tanků, osobně doufám v dořešení posádky 2.0 a nějaké informace o reworku munice. Tak uvidíme, čím nás WG překvapí.
V RU regionu se poslední dobou množí a zintenzivňují DDoS útoky na herní servery. V tomto týdnu musely být dokonce některé tamní World of Tanks servery odpojené. Podobné problémy měl i konkurenční WarThunder. Na evropských serverech jsem problémy nezaznamenal, pokud máte na toto téma nějaké informace, uvítáme je v komentářích. Prozatím se nám takové nepříjemnosti víceméně vyhýbají.
Toť pro dnešek vše, dobrou chuť, jestli jsem se vám trefil do oběda a příště už z vánoční garáže nashledanou.
3 2 votes
Article Rating
25 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments