World of Tanks

Po dvou letech…

… aneb tak trochu zapomenuté výročí.

Jo, už je to tak, jsme tu s vámi už přes dva roky. Kdybychom byli nadnárodní korporát, asi by se k výročí firmy pořádal večírek, vyšší management by se u sklenky bourbonu plácal po zádech a vzájemně se chválil, jak se jim všechno povedlo a zaměstnanci by byli taktně odesláni někam na bowling společně s pár tácy chlebíčků. Naštěstí nadnárodní korporát nejsme, tak nás taková povinně-dobrovolná aktivita minula. A nebýt pár šťouchnutí v komentářích, přešli bychom to zmínkou v připínáčku páně Rejnoka. Takže prý máme využít příležitosti a nějaký tý sebechvály se dopustit. Inu, dva roky jsou na internetu vcelku dlouhá doba, tak budiž.

Naším největším úspěchem je pravděpodobně to, že tu stále jsme. Sice nás opustili někteří členové redakce, ať už píšící nebo fungující jako morální podpora či odborný dozor, po některých zbyla jen hořká pachuť a po některých milá vzpomínka, holt každý jsme nějaký. Ať už tak či tak, rád bych tu poděkoval všem, kdo se na vzniku a chodu webu nějak podíleli. No a snad tu ještě dlouho budeme, což pro vás znamená, že vám i nadále budeme přinášet informace o hře a dění kolem ní sesbírané ze všech koutů internetu a podle našeho nejlepšího svědomí a schopností je překládat. Snažíme se to dělat co možná nejrychleji a bez chyb, ale jsme jen lidé a lidé chybují. Takže tady děkuju i vám, čtenářům, bez kterých bychom byli zbyteční a neužiteční, že nás v komentářích nebo na discordu či v soukromé zprávě opravíte, pokud nám něco “ustřelí”. Jste skvělí.

Býváme kritizovaní i za svou negativitu. Příspěvek, jenž nás překřtil na HATE-NEWS, vcelku pobavil, ale něco na tom bude. Věřte, že bychom ohromně rádi přinášeli jen samé skvělé a pozitivní zprávy, a taky je přinášet budeme, hned jak se nějaké objeví. Do té doby ale nemůžeme přehlížet a vynechávat ty ostatní zprávy. Stejně tak jako se někdy něco nepovede nám, tak se občas něco nepovede WarGamingu. A přejít to mlčením tak nějak nejde, pokud máme hru rádi, tak je potřeba na její nedostatky a chybičky upozorňovat, jinak by tu s námi ty nedostatky zůstaly už napořád. A takové chybky mají tendenci se množit a hromadit. Chvála sice potěší, ale nikam neposune. Právě kritika ukáže na ta místa, kde by bylo možné něco zlepšit. Takže pro hru je mnohem užitečnější negativní příspěvek, který managery přímo nasměruje na věc, která by jejich produktu mohla škodit a odhánět zákazníky. Pokud ovšem negativní příspěvky už z principu neignorují. Prozatím je tu tedy negativního opravdu víc než chvály. Snad nám v budoucnu WarGaming umožní to změnit. Prozatím musíte pro skvělé sladké a navoněné novinky o nabídkách na premiové tanky zasazené mezi reklamy na klávesnice, plyšové hračky a sušenky prostě zaskočit na jiné weby. U nás se podává realita, prozatím lehce nahořklá. Konečně, tím celosvětovým brbláním a nadáváním hráčů už se podařilo dát některé věci u WarGamingu do pohybu, tak snad bude důvodů k negativitě už jen ubývat.

Což mě přivádí k další věci, kterou hodnotím jako úspěch. Držíme si svou nekomerčnost. A držet si ji budeme. Chod webu si platíme sami (letos je už konečně řada na mě, tak né že mi to zas někdo vyfoukne!) a to pro vás znamená, že máte informace bez reklam. A bez plyšáků.

Přes pár nabídnutých “cukříků” si držíme a budeme držet i svou nezávislost. Pokud někdo takový “cukřík” s chutí smlsne, může se mu časem stát, že bude panáčkovat a tančit v komických oblečcích, jen aby dostal cukřík znovu. Takže jsme “cukříky” odmítli, poděkovali, a když pro vás pořádáme nějaké soutěže, platíme si je opět ze svého. Proč? Prostě proto, že to chceme dělat. Jsou to pak naše soutěže, soutěží se o věci od HEATNEWS pro čtenáře a nikdo další se do toho nemotá. Nikdo nám neříká, co a jak máme psát, vydáváme to, na čem se shodneme, bez cizích vlivů, píšeme to, co si opravdu myslíme. A to je například pro mě obrovsky cenná věc. A vzdám se kvůli tomu sebelákavější nabídky. Cukříky nebrat. A vás může pobavit představa jak starej protivnej Vija tancuje jako pudlík v růžové sukýnce, aby od někoho dostal další “cukřík” v podobě premiáčku do garáže. Ale nesplní se vám 🙂

A v pořadí na konci, ale významem na prvním místě jsou v řadě pomyslných úspěchů čtenáři. Furt sem chodí, a to je fajn. Naše sbírání informací tím má pro někoho smysl. Prostě – bez vás to nejde. Děkujeme. Za návštěvy, za přečtení, za sdílení, za komentáře, za inspirace a náměty, čemu se věnovat, za skvělou atmosféru na redakčním discordu, a samozřejně i za tu kritiku, opravy a připomínky. Za ně obzvlášť, protože naplňují heslo, které si neseme ještě z doby wotko.cz – web tvoří hráči hráčům. Tak vám hráčům my hráči děkujeme za přízeň i nepřízeň. Prvé motivuje pokračovat, druhé ukazuje, kudy.

4.8 4 votes
Article Rating
17 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments