World of TanksZábava

Model tanku T29

Jistě se dobře pamatujete na modely s logem World of Tanks. Ne, nemluvím o Cobi, ale o papírových modelech.  Dalším z nich je americký T29.

Koncem 1. poloviny 40. let minulého století, to je hrozné, pocházím už z minulého století, americké vojsko začalo s vývojem tanku, jež by se vyrovnal německým vozidlům Tiger II. Jistě není bez povšimnutí, že Tiger II je na tieru VIII, kdežto T29 na “sedmičce”.

No ale k modelu. Model nevyšel, jako obvykle, ve dvou variantách. Tedy lehčí a složitější. A ani ve dvou barevných provedení. I tak je papírová skládačka dostatečně propracovaná, aby na pohled vypadala pěkně. Vzhledem k okolnostem, za jakých vznikl, to ale nemůžeme nikomu vyčítat.

Tento text je úplně na poslední straně. Za překlad děkuji Vijovi.

Tank T29 představený v této brožuře je jednou z posledních prací Andreje Kukizi, autora 3D modelů pro naše publikace a jednoho z klíčových vývojářů projektu World of Paper Tanks. Andrej zasvětil práci na tomto projektu více než 8 let a měl podíl na vydání více než 150 publikací s modely. Jeho práce byly vydány v mnohamilionových nákladech po celém světě. Bohužel v květnu letošního roku Andrej z tohoto světa odešel. Kondolujeme tímto Andrejově rodině a přátelům. Zůstane v paměti mnohých. Odpočívej v pokoji.

Vrátím se opět ke stavbě. Dle doporučení autorů, ke stavbě použijte papír o gramáži 160 – 180 g/m2. Osobně preferuji lehčí 120 “gramový” papír přeci jen je více “ohebný” a lépe se mi s ním pracuje a většina domácích tiskáren s ním nemá problém, kdežto se “stoosmdesátkou” si ne každá poradí.

 

Pokud se chcete dozvědět více o historii vozidla doporučuji Wikipedii, nebo server valka.cz vše najdete v odkazech na zdroje pod článkem včetně odkazu na model.

Tak lepení zdar. A pokud budete vystřihovánku stavět, vzpomeňte si na autora.


Při psaní článku mi bleskly hlavou dvě myšlenky.
1. proč není WG stále schopno distribuovat tyto modely i na serverech jiných custerů a to ani po několika letech.
2. Nedávno proběhla akce s Epsonem mohlo by být zajímavé kdyby WG a Epson využili již existujících modelů k propagaci.
No ale to je jen tak bokem.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments