World of Tanks

Vz. 55 na supertestu

Na supertestu se již  brzy objeví  československý těžký tank desáté úrovně – Vz.  55.

Zvláštností u tohoto tanku je možnost volby mezi dvěma děly. Obě děla mají stejnou ráži 130 mm. Z toho vyplývá, že jejich parametry jsou téměř stejné. Obě děla používají stejné typy granátů: AP, APCR a HE. Penetrace je 260 mm se základní municí, 306 mm s prémiovou a výbušný náboj probije 68mm pancíř. Poškození na ránu je u AP i APCR munice stejné: 490 HP. U výbušné munice je poškození rovno 640 HP. Rozptyl je v obou případech také stejný, a to 0,4 m.

Rozdíl mezi oběma děly spočívá v systému nabíjení. První dělo využívá klasický jednoranný systém (cyklický). K nabití jednoho granátu je potřeba 12,5  11,99 s. Zaměření trvá 2,8 s. Druhou možností je využití děla se zásobníkem na dva granáty. Nabití zásobníku trvá 25 s. Doba zaměření zásobníkového děla je 3,1 s.  Rozdíl by tedy měl být i v DPM: 2453 vs. 2138.  V obou případech s sebou tank poveze 40 ks munice. Předností děla by měla být velmi dobrá stabilizace.

 

 

Zbývající parametry odpovídají vlastnostem těžkého tanku na desáté úrovni. Čelní pancíř činí na věži 300 mm, a zkosený pancíř korby  umožňuje tanku odrazit nepřátelské granáty. Tank disponuje 2100 HP.  Z očekávání nevybočuje ani pohyblivost československého těžkého tanku: maximální rychlost je 50 km/h. měrný výkon je 15,5 hp/t. Dohled tanku pak činí 390 m.

Předností Vz. 55  by měla být možnost přizpůsobení režimu střelby preferovanému stylu každého hráče.  Vz. 55 se zásobníkem se podobá československým středním tankům co do rychlosti přebíjení a dobré ovladatelnosti. Zbývající parametry jsou srovnatelné s vlastnostmi podobných těžkých tanků. Vz. 55 tak může úspěšně plnit úkoly těžkých tanků, jako je přímý útok nebo udržení klíčové pozice. Podívejte se na srovnání s ostatními těžkými tanky:

Co si o prvních charakteristikách našeho desítkového tanku myslíte vy? Líbí se vám možnost volby děla? Které byste si vybrali a proč? Podělte se s námi o své názory v komentářích.

Zdroj:

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

0 0 votes
Article Rating
13 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments