Nedělní info

Rejnokův nedělní připínáček

Máme za sebou další týden, takže vás vítám u nového Připínáčku

Dnes se budu věnovat spíše tomu, co bylo a co se děje teď. Jak všichni víme, příští týden bude aktualizace 1.12.. Přiznám se, že veřejného testu jsem se já sám neúčastnil, protože jsem považoval za důležitější věnovat se Sandboxu a testování HE munice a následně testování Posádky 2.0. U HE munice se již objevilo shrnutí z testování. Psali jsme o něm i u nás. Přiznám se, že jsem byl překvapen jeho výsledky. Všude v mém okolí jsem slyšel, že HE munice, tak jak byla na SB, zdaleka nebyla optimální, ale nakonec se hráči podle WG vyjádřili, že 70 % je spokojeno.

Přiznám se, že některým informacím a hlavně počtům Wargamingu nerozumím. Pro to, abych své neporozumění vysvětlil, se musím přesunout na Sandbox testování Posádky 2.0. Na oficiálním foru jsem se dočetl, že ceny v nové verzi Posádky 2.0 jsou oproti současnému stavu sníženy. Tato informace je na oficiálním fóru zmíněna ve FAQ. Ať jsem zkoušel, jak jsem zkoušel, pokud nepočítám přeškolení za zlaté, je na tom nová posádka mnohem hůře. Celý popis je v pátečním v článku. Možná neumím hledat, možná se pletu, pokud ano, prosím, opravte mě a omluvím se, ale v tuto chvíli musím napsat, že WG neříká hráčům pravdu. Protože pokud ano, tak mě ve škole učili matematiku špatně: 80 000 je méně než 500 000. Bohužel u WG je to naopak. A pokud někdo bude tvrdit toto, je pro mě přinejmenším důvod k pochybám, když čtu informaci, že 70 % hráčů bylo spokojen s úpravou HE munice.

Tím se dostávám k další věci a tou jsou dotazníky. Pokud chci získat relevantní informace, musím se také správně tázat a pokládat ty správné a jasné otázky, kde by měly být naprosto jasné odpovědi. Před chvílí jsem vyplňoval dotazník k Posádce 2.0. A měl jsem z nich stejný pocit, jako z přiloženého videa.

Bohužel mám pocit, že to, co dělá WG, je v dnešní době naprosto normální. Manipulace s fakty, poskytování neúplných informací, upravování skutečnosti a snaha o prosazení věcí, které jste “chtěli”, není nic nového pod sluncem. Jen mě mrzí, že se úpravy dělají ve jménu toho, co hráči “chtějí” a to, co je často popisováno jako věci, které by se měly změnit zůstávají pořád stejné.

Doufejme, že World of Tanks zůstane taková, jaká se nám hráčům líbí, že není cílem WG, aby odešli veteráni, kteří nesouhlasí se změnami, kteří hru znají a možná právě proto do hry budou vkládat méně peněz než nováčci, kteří rychle “vyrostou”, budou více utrácet, a tedy bude krátkodobě vyšší příliv peněz. Ano, WG zcela jistě kalkuluje s určitou mírou rizika při změnách, po kterých se veřejně moc nevolá a já doufám, že se Posádka 2.0 v provedení, v jakém byla na Sandboxu k testování do hry nepodívá. Pod dojmem z dotazníku a zveřejněním procenta spokojenosti s HE, nechci napsat, že vše je u P2.0 špatně, ale většina ze změn mě nejen nenadchla, ale přímo znechutila. Nicméně pořád mám ještě víru v to, že na veteránech i WG záleží.

Loučím se s přáním hezkého dne a pokud budete obědvat, tak i s přáním dobré chuti.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

4.5 6 votes
Article Rating
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments