KlanyWorld of Tanks

Al Fajká – další z klanů, který se představuje

Pro příznivce SuperKravaťáka a pravidelné návštěvníky oficiálního fóra určitě známý klan. Nicméně dnes tady máme jeho velitele bigdragonAF. Takže jsme se rozhodli položit mu pár otázek.

 

Draku, jak bys v rychlosti představil svůj klan?

Můj klan se jmenuje Al Fajká a už jméno napovídá, že původně vznikl pro dýmkaře a jim blízké hráče hry WoT. V současné době máme 4 divize. Hlavní _AF_ kde se snažíme o zapojení do SH, ofenziv a občas CW (90 lidí), Přípravku AF_F, tedy fundamentalisty, kde se snažíme z lidí týmovou hrou nepolíbených vykřesat schopné hráče (61 lidí) AF_V, kde odpočívají a relaxují v četách naši veteráni (42 lidí) a konečně AF_J, kde jsou naši synové a vnuci spolu se svými kamarády (11 lidí).

Jak dlouho jsi velitelem klanu?

Dnes, 6.10., tomu bude dlouhých 8 let.

Gratuluji. Je to dlouhá doba. Jsi velitelem od začátku, nebo jsi to po někom převzal a co tě k tomu vedlo?

Jsem velitelem od samotného počátku. K založení klanu mě vedla myšlenka, abychom s dýmkaři měli na tanku společný obrázek. Klan byl už od začátku založen jako striktně FF a já doufám, že se toho stále držím, i když jsme od doby založení trošku pokročili, snažíme se zúčastňovat i CW.

Kolik máte denně aktivních hráčů ochotných hrát klanové záležitosti?

Tak na tohle se dost těžko odpovídá. Měli by to být všichni, kteří jsou v klanu, ale ten počet velmi kolísá vzhledem k tomu, že máme rodiny, zaměstnání a spousty dalších koníčků. Takže jsou dny, kdy je to 30 lidí a jsou dny, kdy nikdo.

Jak často hrajete šarvátky a ofenzívy?

Tohle úzce souvisí s předcházející otázkou. Takže někdy jedou i dva odřady a někdy nic. Ofenzívy hrajeme opravdu výjimečně, většinou před nějakou kampaní.

Říkal jsi, že hrajete jen pro zábavu, ale víš a vnímáš, jaké hodnocené Elo máte a jaká je vaše pozice v bitvách o opevnění?

Nevím, jestli to není divné, ale jako velitel FF klanu ELO neřeším ?. A to umístění by mělo být někde mezi dvě stě nejlepšími českými klany.

Jak jste na tom na globální mapě? Účastníte se 15. sezony na GM? Jaký máte cíl a čeho jste dosáhli?

Globální mapa nás víceméně nezajímá. Souvisí to s tím, že jsme FF klan a tyhle věci celkem kazí přátelskou atmosféru.

Kazí přátelskou atmosféru? Chceš to nějak rozvést?

No, vždycky se u toho tak nějak pohádáme ? a stávalo se, že byly nějaké odchody, ale dál bych se v tom nepitval, máme zásadu, že nepereme špinavé prádlo na veřejnosti.

Myslím, že to není špatné pravidlo. I když říkáš, že Globální mapu nejezdíte, kampaně se podle fóra účastníte. Jak jste v poslední klanové kampani dopadli?

To fakt nevím, tyhle věci u nás řeší výkonní důstojníci, kteří mají oblast CW v kompetenci ?. Ale myslím, že z toho byla nějaká maskování a někteří si dokonce „vsadili“ do aukce své bony na tank.

A máte nějaký cíl pro další kampaň?

Asi stejný jako vždycky zúčastnit se, vyzkoušet si, že nám to stále nejde, ale jako FF jsme schopni se postavit a obstát i s klany, které tohle mají tak nějak v popisu práce. Za největší dosavadní úspěch asi považujeme to, že jsme porazili Invil a získali od nich provincii. Tak doufám, že se nám podaří podobný úspěch zopakovat.

Máte nějaký spřátelený klan?

Nejsem si jist, že máme nějaký trvale spřátelený klan, snažíme se vycházet s každým, kdo bere tuhle hru jako my, tedy jako zábavu.

Kdo u vás velí, ty nebo zástupci velitele, či bojoví důstojníci? Máte to nějak rozdělené?

Já velím jen tzv. Opilecké odřady, tedy když se občas dostanu díky shovívavosti velitelky (má žena) k večernímu hraní, kde jde hlavně o tu pohodu, klídek a kapku něčeho ostřejšího. Vážné odřady u nás velí zkušení bojoví důstojníci a ofenzívy a CW mají v gesci výkonní důstojníci.

Jaké jsou vaše podmínky k přijetí do klanu? Říkal jsi, že jste dýmkaři, je to podmínkou pro vstup k vám?

Nemáme žádné specifické podmínky pro přijetí ani kouření dýmky. Do přípravky bereme kohokoliv s jedním použitelným tankem VI. tieru. Do hlavní divize je to trošku přísnější, požadujeme alespoň tři použitelné tanky X. Tieru s trošku schopnou posádkou. Naše kritéria jsou hlavně, aby měl nováček chuť k týmovému hraní a nebyl, jak se říká, mimoň. Vlastně máme jednu striktní podmínku pro přijetí vzhledem k osazenstvu klanu a širokému záběru našich zálib, a tou je 18+. Neradi bychom řešili ohrožení mravní výchovy ?

Co když podmínky nesplňuji, a přesto bych chtěl k vám do klanu, je možná nějaká osobní domluva?

Po osobní domluvě občas slevujeme z našich požadavků, protože je čím dál míň hráčů WoT všeobecně, a specificky těch, kteří vidí zapojení do klanového života tak jako my, ale jak píšu výše, z plnoletosti neslevíme.

Koho kontaktovat, když chci k vám do klanu?

Kohokoliv ve hře, který zájemce přesměruje na naše klanové fórum a tam už se mu budeme věnovat. Adresa fóra je www.alfajka.cz

Pořádáte nějaké klanové akce?

Ano, snažíme se pravidelně scházet na otevírání sezóny a tankovém dni v Lešanech, kde fungujeme jako ostraha arény (letos to bohužel kvůli kovidu nedopadlo dobře) a občas se nám povede nějaké malé setkání kdekoliv po republice, kde se zrovna některý člen pohybuje a v daném místě jsou domorodci v klanu.

Je něco, co bys chtěl závěrem dodat?

Závěrem bych popřál všem fanouškům téhle hry, aby je týmové hraní stále bavilo a měli více možnost si v dnešní uspěchané době sednout k téhle hře spolu s partou bezva lidí a nakopat enemákům zadnici. A úplně na závěr bych chtěl moc poděkovat SuperKravaťákovi, že to s námi tak dlouho vydržel. Je třetím nejdéle sloužícím členem našeho klanu a nám je ctí, že vozí naše logo na svém tanku a učí tankisty, jak tuhle hru hrát.

Ještě jednou děkuji za tvůj čas a přeji k narozeninám klanu hodně nejen herních úspěchů.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 2 votes
Article Rating
27 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments