HistorieWorld of Tanks

Sovin lehce historický sloupek

Ahoj, netřeba se dlouze představovat, na discordu mě znáte pod nickem Sůva Plyšová ? Dneska něco přinesu já, aby se neřeklo, že vše dělá jen Doktor.

Na discordu jsem před pár dny – někoho možná nemile – překvapila Rank Botem, je to “hračička” sledující aktivitu všech komunikujích členů na serveru. Ooooovšem, ačkoli jsem první (nechci se chlubit), přesto mi někdo šlape na paty. Ten někdo je Zubik1000CZ, kanec jeden. Ostatně to si můžete zjistit sami ? Nedá se říct, že by bot měl vyloženě kladný či záporný feedback, což je jen dobře ?

Ale také něco vyhrabu z historického soudku. Dnešek jako takový je svátek. V tento den roku 863 přišli do naší vlasti dva slovanští věrozvěstové, Konstantin (později se přejmenoval na Cyrila) a Metoděj, bratři z řecké Soluně. Přinesli k nám písmo pojmenované cyrilice, z níž se později vyvinula azbuka, kterou používají některé státy dodnes.

Poskočíme o pořádný kus vedle, jak v čase, tak v místě. 5.7.1942 byla v plném proudu bitva o Midway a Spojenci si připsali další úspěšný zásah. Torpédem z ponorky USS Growler poslali ke dnu japonský torpédoborec Arare.

 

Řekla bych, že pro začátek by to stačilo, tak se zatím mějte a brzy opět něco napíšu ?

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

1.5 2 votes
Article Rating
19 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments