Oznámení

Nová hra od WG

Už před delším časem unikly informace, že WarGaming chystá nějakou novinku

Prozatím jedinou potvrzenou stopou bylo registrování domén se všemi možnými koncovkami, eu.shatterline, ru.shattrrline a podobně. Včera v noci někteří hráči údajně díky chybě měli možnost vidět novou hru přímo ve svém WarGaming Game Centru. Určitým, momentálně už nefunkčním trikem, šla hra dokonce i stáhnout. To samozřejmě vzbudilo zvědavost a otázky. Na ně se našly nějaké odpovědi, takže o hře víme dnes o malinko více.

Mělo by se jednat o free-to-play střílečku z pohledu první osoby. Hra by měla být rychlá, dynamická, založená na kooperaci týmů složených z hráčů. K dispozici by měl být režim PvP dvou týmů hráčů, PvE týmu hráčů proti botům nebo jednomu silnému bossovi, několik kooperativních příběhových misí (prozatím jsou hotové tři) a rychlý herní režim s respawnováním. K dispozici jsou prozatím čtyři charaktery zdarma, pěšák, skaut, podpora a těžkooděnec, a další dva jsou plánované jako prodejné. Každý má svou originální sadu schopností a vybavení.

Při pohledu na obrázky jde soudit, že se nebude jednat ani o historické ani soudobé prostředí, ale vývojáři sáhli po nepříliš vzdálenější budoucnosti. Zasadili děj do roku 2028, kdy má být lidstvo konfrontováno jakýmisi Streifery a nekontrolovatelně se šířící nákazou.

Hra má být sice zdarma, ale má nabízet velké množství placených prvků úpravy vzhledu, případně jiné možnosti monetizace. Grafika by měla jít nastavit až do rzlišení 4k. Prozatím jsou ve hře dvě mapy, Ostrov a Staré Město.V plánu jsou prozatím tři regiony – Evropa, Amerika a SNS. Plánuje se údajně jak PC tak i konzolová verze. Zajímavým detailem je, že hra má využívat Easy Anti-Cheat od společnosti Kamu, takže minimálně jednoho WG kontributora jí nikdy neuvidíme hrát 😀

Necháme se překvapit jak sci-fi klon CoD, Valorant, nebo Destiny z dílny WarGamingu bude vypadat doopravdy. To, že se ve WGC objevila jeho ikona, může znamenat, že titul není daleko od vydání. Ale nemusí. Prozatím se mluví o alfa verzi.

K dispozici bylo i video na youtube, to v současné době ale už nenajdete. Právnické oddělení WG z Kypru pozdvihlo varovný prst a pod hrozbou blíže nespecifikovaných, ale údajně poměrně drsných, sankcí byl autor nucen jej odstranit.

Zdroj:
3.5 2 votes
Article Rating
9 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments