NázorOznámeníWorld of Tanks

Sandbox – testování vybavení – 1. pohled

Spustil se Sandbox, trochu vám představím moje první pocity.

Změny v rozhraní

Rozhraní modulů, vybavení a munice se přiblížilo zbylému vizuálu obchodu a misí. Asi by chtělo některé detaily doladit. WG postupně sjednocuje jednotlivé prvky. Změna je to celkem nevýznamná, jednou nastavím setup a potom ho minimálně měním. Čas od času prohodím jídlo za hasicí přístroj a přidám směrnici.

Sloty a bonusy vybavení

Postupné navyšování slotů vybavení není úplně špatný nápad, nováčkům to může usnadnit cestu a seznámit je s vybavením, nehledě na fakt, že většina nováčků raději rychle koupí nový tank, než vybavení za 50k +. Problém nastává jinde, ale to si nechám na závěr.

Role vozidel stejné třídy.

Bonus na vybavení je pro různé tanky jiný, například francouzské těžké tanky, to samé platí o jiných třídách MT, TD a dokonce LT. To mne celkem překvapilo a spíše nemile. WG mi nejen určuje na co je tank dobrý, ale i jak bych ho měl hrát. Ještě pochopím základní rozdělení dle tříd, ale ještě dělení v jednotlivých třídách?

MT bonusy, dle role na bojišti

Suport na dálku – Mobilita a průzkum (typický zástupce TVP 50/51, B-C 25t)
Univerzální stroj – Mobilita a poškození (typický zástupce Obj. 140, STB-1)
Do první linie – Odolnost a mobilita (typický zástupce Obj. 430U)

HT bonusy, dle role na bojišti

Suport – Poškození a mobilita (typický zástupce AMX 50B, T57 Heavy)
Palebná podpora – Odolnost a poškození (typický zástupce S. Conqueror, T110E5)
Útočník – Odolnost a palebná síla (typický zástupce Obj. 277, WZ-111 5A)
Super těžký tank – Odolnost a odolnost (typický zástupce Maus, Type 5 heavy)

TD bonusy, dle role na bojišti

Palební podpora ze zálohy – Průzkum a poškození (typický zástupce Strv 103B, Grile 15)
Přímá palebná podpora – Poškození a poškození (typický zástupce FV 4005, Foch B)
První linie – Odolnost a poškození (typický zástupce Obj. 268 v.4, T110E3)
Obratný lovec – Pohyblivost a poškození (typický zástupce Obj. 268)

SPG bonusy, dle role na bojišti

Neviditelný sr . . . střelec – Poškození a průzkum (typický zástupce všechny SPG)

LT bonusy, dle role na bojišti

Pásová vozidla – Mobilita a průzkum
Kolová vozidla – Průzkum a průzkum

Názvy kategorii vozidel jsem vymýšlel podle toho, jaký mají bonus, neberte to jako oficiální název kategorie.

Co bude problém

V prvé řadě jsou jím sloty pro spotřební doplňky, degraduje to “odměny” o Vánocích a k určitým akcím. Je pravdou, že je většina hráčů prodává, ale já je občas vytáhnu a projedu, tady trpí hlavně Tier II. Od začátku by to chtělo hráče učit používat lékárničku, sadu nářadí a hasičák.

Dále je to postupné navyšování bonusových slotů, kdy tier VI a VII má jeden a tier VIII a výše má dva. Tady to jistě prohloubí rozdíl mezi sedmou a osmou úrovní a to vzhledem k tomu, že “šestky” dostaly nedávno Buff ve zvýšení HP a to se vyšších úrovní netýkalo. Je nejvíce bitá úroveň právě “sedmička”, nedostala HP, ale ani dva bonusové sloty.

Třetí věcí, co způsobí určitě rozruch, jsou bonusové sloty pro EBR, kdy dostane 2 x průzkum, co to pro něj znamená? Dohled vytáhnou až na 465 metrů při maximální rychlosti 75 km/h v pomalém režimu a 95 v rychlém. Pokud tady WG výrazně nezapracuje na plánovaném nerfu a nebo pustí toto nastavení do hry, je úplný konec s ostatními LT.

No a za čtvrté je tu omezení použití některého vybavení pouze na určité typy vozidel, jako je maskovačka. Tady trpí hlavně LT, která jsou spíše na pasivní spot, třeba britské lehké tanky. To je velice špatné rozhodnutí. U MT ani HT mě to tolik netrápí.

Zhodnocení prvního pohledu

Směr změn vybavení není úplně zlý, k dokonalosti mu zatím chybí mnoho. Určitě se s tímto konceptem dá pracovat. Čtyři největší problémy jsem vyjmenoval, bylo to sice pouze po prvním pohledu na SB. Postupným testováním a zkoušením se jistě najdou další pozitiva a další negativa. Ještě jsem do výčtu negativ zapomněl přidat “podtřídy” (viz kapitola sloty a bonusy vybavení). Zajímavé celkem je, že bonové a trofejní vybavení nedostává bonus za slot. Je to jak výhoda, tak nevýhoda, osobně nevím, na kterou ručičku vah se přiklonit, zhodnocení si nechám na jindy. Další články budou následovat z pera mého a Viji.

Doporučuji zpětnou vazbu k SB podat na oficiálním fóru v topicu pro to určeném.


Obrázky jsou tvořeny podle toho, jak jsem procházel nastavení, tak se nelekejte.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
25 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments