OznámeníWorld of Tanks

Supertest: Valiant

Nový pětkový Brit

Na Supertest si to šine další britský tank. Tentokrát se jedná o Valiant, střední tank V. úrovně. Je opravdu tak statečný a udatný, jak jeho název naznačuje? Na to nám odpoví tento Supertest! 

Z technického hlediska se jedná o evoluci britského tanku Valentine. Vylepšeny byly dvě oblasti: pancéřování a palebná síla. Čelní a boční pancíř tanku Valiant má tloušťku až 114 mm a celé vozidlo nabízí 800 HP výdrže. Palebná síla také není k zahození: poškození na výstřel činí 110 HP a doba nabíjení je 3,9 sekundy. Rozptyl je 0,41 metru na 100 metrů a čas zaměření dosahuje hodnoty až 2,3 sekundy. Průbojnost se standardními průbojnými granáty vychází na 91 mm a speciální podkaliberní granáty prorazí pancíř o tloušťce až 144 mm. 

Ostatní charakteristiky tohoto tanku jsou veskrze průměrné. Dohled činí 340 metrů, maximální rychlost je 19 km/h a měrný výkon 7,7 hp/t. 

Takže si to shrňme: Valiant se na svou úroveň může pochlubit rychlým dělem a kvalitním pancéřováním. Jasnými slabinami jsou naopak pohyblivost a dynamika. V konečném důsledku se tedy jedná o dobré podpůrné vozidlo, které může spřáteleným tankům pomoci prorazit nepřátelskou obranu a díky účinnému dělu v ní nadělat pěknou paseku. 

 

Zdroj:

mikemp

Zajímám se o techniku druhé světové války. Rád hraji samohybné dělostřelectvo.

0 0 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments